Nakon što je, tokom karantina, bukvalno eksplodirala popularnost dalgona kafe, dugo se smatralo da je upravo to piće obeležilo ne preterano slavnu 2020. godinu.

Ipak, ove godine, jedna druga kafa polako se bliži tronu najslikanijeg napitka i "preti" da ukrade svu slavu. Reč je "slatkoj kiši" ili "Mellower espresu" kako je još zovu.

Doduše, da biste popili originalnu kafu, morate otići do Mellower kafića u Šangaju, ali, ukoliko želite da se počastite i popijete nešto slatko, možete je napraviti i kod kuće.

U stvari, verujemo da ćete je najpre fotografisati do iznemoglosti, pa tek onda je popiti.

Ruku na srce, zaista izgleda magično, zar ne?

Šećerna vuna na štapiću, topi se i pada u gorki espreso, čineći ga slađim i neobičnijim. Vuna ima ukus bombona i vanile, pa vam je jasno zašto je ovaj napitak toliko popularan.

Originalna Mellower kafa, košta oko 9,8 dolara (malo više od 900 dinara), a zovu je još "slatkom kafom sa malom kišom".

Iako je sam koncept potegao iz Kine, ovaj isti shop može se naći i u Singapuru.

Sama šećerna vuna se pravi na licu mesta i služi na metalnom štapiću, postavljenom iznad šolje.

Samim tim, jasno vam je da ovako nešto možete probati da napravite i sami. Šećerna vuna u kanticama može se kupiti u skoro svim prodavnicama, a samo je potrebno da skuvate omiljenu kafu i postavite štapić iznad.

Ili da u dublju čašu sipate kafu, a na sam vrh dodate malo vune, kao na donjem primeru.

Jednostavno, a idealno kada želite da častite sebe nakon napornog dana.