Ne znam za vas, ali meni se čini da je sve više aktuelan zdrav način života. Da li je za to glavni krivac situacija koja je usledila pandemijom virusa pa smo više skloni vođenju računa o tome šta unosimo u organizam ili je ovo jednostavno trend koji je počeo da vlada društvenim mrežama - nisam sigurna.

Kada sam otišla na jednu običnu i neobaveznu kafu sa drugaricom, a iz njenih usta čula: „Produženi sa bademovim mlekom“, zapitala sam se kako uopšte zna da imaju posebno mleko i ko to danas poručuje.

„Zato smo i sele ovde“, rekla je. Ok, shvatila sam da ljudi definitivno nisu upućeni na kojim mestima mogu popiti kafu sa bademovim mlekom pa sam odlučila da istražim. Bademovo mleko je idealno za ljude koji su intolerantni na laktozu, ali sa druge strane je i dosta kalorično. Svi vi, koji vodite računa o kalorijama, nemojte preterivati.

Poći ću od mesta na kom smo sedele.

Kafeterija

S obzirom da ono nosi naziv „Kafeterija“ i da poseduje milion vrsta kafi, bilo bi čudno da nemaju bademovo mleko. Kafeteriju možete posetiti na mnogim lokacijama u Beogradu:

  • Novi Beograd, Uroša Martinovića 15
  • Dorćol, Žorža Klemansoa 10
  • Vračar, Koče Kapetana 32
  • Banovo Brdo, Požeška 128c
  • Novi Beograd, Fontana, Pariske komune 13

Ima ih još dosta, a tu istragu prepuštamo vama. Kafeterija osim bademovog, pruža i sojino mleko a na vama je da se prepustite ukusima Indije, Brazila, Kolumbije, Kenije i Etiopije.

Coffee Dream

Mesto koje pruža najlepše uživanje tokom dana je definitivno Coffee Dream. Bilo da sebi želite da stvorite radnu atmosferu uz laptop ili da napravite kratak predah u toku radnog vremena, Coffee Dream takođe ima bademovo mleko kao dodatak vašoj kafi.

I on poseduje nekoliko lokacija u Beogradu:

  • Novi Beograd, Bulevar Zorana Đinđića 64a
  • Novi Beograd, Bulevar Milutina Milankovića 9e
  • Beograd, Strahinjića Bana 52
  • Vračar, Makenzijeva 89
  • Vračar, Krunska 80

Ima ih još dosta, a ukoliko se nađete u Kragujevcu, i tamo možete uživati u njihovoj kafi na adresi Cetinjska 14. Osim kafe sa bademovim mlekom, Coffee Dream se izdvaja i po novitetima poput „late macchiato“ sa mnogobrojnim ukusima.

Cafe Lavash

Smešten u Beton hali u Beogradu, na adresi Karađorđeva 2-4, cafe Lavash donosi meni najsočnijih destinacija Balkana i Bliskog Istoka. Osim hrane i specifičnog izbora, i ovo mesto nudi kafu sa bademovim mlekom, a posebno se izdvaja Almond Ice Coffee, hladna kafa na bazi espresa i bademovog mleka, sa dodatkom sladoleda od vanile. Nema sumnje da ovaj novitet uz boravak kraj reke pruža potpuni hedonizam.