Zatvorene granice u prvi mah nisu delovale toliko klaustrofobično kao što je to slučaj sada, kada smo osetili prve zrake sunca na svojoj koži. Sada bismo svi najradije da pod stopalima osećamo vreo pesak ili kamen sa plaža i da šetamo neistraženim kaldrmama nekih drugih gradova. Međutim, ovog leta ćemo morati da potražimo zadovoljstvo u nekim bližim oazama, sopstvenog grada. Ukoliko ste iz Beograda ili ste planirali vikend u prestonici, mi imamo preporuku za vas - tri potpuno nova, neobična ambijenta sa upečatljivim ponudama. 

Opustite se i uživajte, mi vas vodimo!

1. WOOOW Matcha

Dobro došli na jedino mesto u gradu gde ćete osetiti pravi ukus Japana. Dok sanjate o egzotičnim destinacijama, imate priliku da isprobate jedinstvenu ponudu proizvoda baziranih na matchi uvezenoj iz Japana.

Ako ste ljubitelj neobičnih ukusa ili zelenog čaja, onda je ovo vaše novo omiljeno mesto u gradu. Iako je u pitanju ista biljka od koje se pravi čuveni zeleni čaj, proces uzgajanja pa samim tim i nutritivne vrednosti nisu iste - matcha je znatno bogatija kofeinom i antioksidansima. Njen ukus je specifičan - istovremeno "travkast", slatkast i pomalo gorak. Meša se sa mlekom, pahuljicama, koristi se u testu za kolače, palačinke, sa voćem i povrćem u blenderu. Preporuka je, da ukoliko do sada niste, prvo isprobate matcha latte, pa sve ostale proizvode.

WOOOW Matcha se nalazi na adresi Zmaj Jovina 15 (Stari Grad), a prepoznaćete je po šarenom i prirodi naklonjenom ambijentu. 

2. Thinkers Bar

U Dimitrija Tucovića 3, na Zvezdari od 6. juna otvorena je prostrana bašta Thinkers Bara. Ako maštate o neobičnom ambijentu, instagramičnim kafama, širokoj lepezi zdravih obroka i koktela - ovo mesto će definitivno zadovoljiti sve vaše apetite ovog leta.

Za estetiku čitavog mesta pobrinuli su se umetnici koje na Instagramu možete pronaći pod imenom wallartbelgrade-a - a potrudili su se da nam ovog leta ne manjka egzotičnih prizora, makar dok ispijamo koktele u bašti Thinkers Bara.

U ponudi vas očekuju knedle sa pistaćima, zdrav doručak poput "Smuti činije" sa bananom i kivijem, nutela kafa, grilovani kozji kackavalj, sendviči sa avokadom, kraft piva Kabinet pivare i širok asortiman koktela - od kojih će vas neki oduševiti (ili možda uplašiti?) zbog načina serviranja. 

Osim toga, ovo mesto je pet friendly, pa ne morate da razmišljate o satu, već povedite svog ljubimca i ostanite koliko želite.

3. Kafić VeZa

Koncept Kafića VeZa oduševiće sve zastupnike koncepta low waste i veganskih proizvoda.

Radno vreme ovog mesta je ponedeljak-četvrtak 10-22h, petak-subota 10-23h i nedeljom 11-21h. 

Ovo je mesto koje u potpunosti prepoznaje potrebe za ekološkim promenama u društvu kom pripadamo, svojom posetom podržaćete ove promene i isporbati proverene proizvode. Osim toga, u ponudi je sve šime trenutno možete pojačati svoj imunitet. Uživajte!