Možda poslednjih par dana nisu bili idealni za provođenje vremena na terasi, ali to ne znači da nas ne čeka lepo vreme koje prosto zove da omiljenu kafu ili neko drugo piće ispijate upravo na balkonu u miru. 

Međutim, poznato je da mir i terase ne idu zajedno, naročito ako živite u urbanijem kraju sa mnogo buke. To ipak ne znači da treba da se odreknete balkona, već da ih samo treba dodatno preurediti tako da ih dodatno zvučno izolujete. 

Takođe, verovatno će vas obradovati da je ovako nešto moguće i bez da potrošite mnogo novca. 

Postoji mnogo vrsta pregrada koje možete postaviti da biste smanjili buku. Debela ograda ili takozvani "štitovi" za privatnost osim što vas skrivaju od radoznalih pogleda komšija i daju odličnu zaštitu od sunca, ujedno mogu pomoći i u smanjenju zvukova.  

Umesto industrijskih varijanti, mogu vam poslužiti ograde od bambusa ili trske, platnene varijante, kao i metalne ograde sa zelenilom

Zavese i draperije su takođe jedan od načina, i u isti mah će pomoći i da na terasi imate hlad, naročito ukoliko nemate nastrešnicu. 

Postoje i industrijske varijante koje su pravljene tako da budu vodootporne, kao i da nivelišu decibele, ali je njihova cena neretko viša.

Pročitajte još: TRIK SA OGLEDALOM ZA MODERAN DOM KAO IZ ČASOPISA: Tiktoker pokazao kako jeftino to uraditi

Biljke su takođe jedan od načina, žive ograde i slično koje uz to i izgledaju lepo.

Zapamtite, da biste zvučno izolovali terasu ili bilo koju drugu prostoriju, potrebno vam je nešto što odbija, a potom i "upija" zvuke. Idealno rešenje bi bili sound paneli, ali ukoliko nemate novac za ovako nešto mogu poslužiti i cigle, blokovi, drveni paneli i slično, ali i određeni trikovi: 

  • zelenilo, viseće biljke, zeleni zidovi, saksije na zidu za cvećem sa većim lišćem ili žbunovi
  • koristite tepihe ili tapiserije
  • "ušuškajte" stolice i drugi nameštaj prostirkama i jastučićima
  • instalirajte spoljne metalne elemente
  • dodajte "vodene" elemente poput mini fontana ili hranilica za ptice
  • ukrasi poput platna na zidu ili panoa sa sunđerom
  • drveni ukrasi na zidu

A u nastavku pogledajte kako sve možete urediti terasu kako biste dobili mir koji vam je potreban za uživanje.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Kako stvoriti iluziju visokog plafona? TikTok/hansloreidesign

Izvor: Wanted J. S.