Ogledala su jedan od omiljenih dizajnerskih trikova za igranje s dimenzijama prostora, ali i neizostavan dekorativni element koji ima praktičnu primenu. Trenutno svetom uređenja enterijera dominiraju velika podna ogledala i ogledala nepravilnog, organskog oblika. Upravo ovaj drugi model je jedan tiktoker podigao na potpuno novu lestvicu jednostavnim bojenjem zida.

Heri Vajt je tiktoker koji, između ostalog, gotovo svakodnevno pokazuje male projekte koje čini u svom životnom prostoru. Njegov stil je živopisan, prepun boja i moderan što znači da će se njegov trik s ogledalom uklopiti u većinu modernih enterijera. U videu koji je podelio na svom Instagram i TikTok profilu pokazao je kako običnom zidnom ogledalu dati nešto zanimljiviji izgled.

Naime, Harry je zidnom nepravilnom ogledalu dodao ''okvir'' u vedroj žutoj boji. Za ovaj poduhvat trebate samo odabrati boju za zid koja odgovara vašem enterijeru. Što se tiče alata, manji četkica ili valjak će biti dovoljni. Uz to, ne zaboravite zaštititi deo poda ispod zida koji nameravate bojiti i željeni oblik prvo iscrtajte olovkom kako biste izbegli eventualne greške.

Na ovaj način, ogledalo će se više istaći i postati fokus prostorije koji će pomoći u stvaranju vizuelnog balansa svih ostalih komada nameštaja u prostoriji. Tiktoker je žuti okvir ogledala stilizovao uz plavu klupicu i zeleni jastuk. Ovaj odnos primarnih i sekundarnih boja takođe vam može poslužiti kao inspiracija za kreiranje vlastite palete koja će podići zanemarene prostore poput hodnika ili predsoblja.

Trik sa ogledalo za uređenje enterijera Instagram/mr.harry.white