Za sve one kojima su možda dosadni prazni zidovi u svom domu ili samo žele da transformišu ugao, a da pritom ne potroše pravo malo bogatstvo, mogli bi da isprobaju trik koji je osvojio društvene mreže. Sve što vam treba je farba, lenjir, libela, zaštitna traka i nekoliko BLODLÖNN ogledala iz IKEA-e. Rezultat je zadivljujuća zidna umetnost koja će učiniti da svaki prostor bude veći i svetliji.

Ova ogledala iz Ikee su mala i pravougaona ogledala, dimenzija 30x30 cm, a njihova cena je samo 250 dinara po komadu, tako da možemo da kupimo onoliko ogledala koliko nam je potrebno, a da ne ispraznimo potpuno novčanike. Njihova najpraktičnija karakteristika je to što su samolepljive, tako da nam nisu potrebni ekseri ili šrafovi da bismo ih pričvrstili za zid.

Kako stvoriti efekat velikog ogledala

Trik je da prvo obojite pravougaonik na zidu u boju koju želite. Na internetu često možemo videti da ljudi biraju crnu za industrijsku atmosferu. Možemo koristiti lenjir i libelu da bismo se uverili da je pravougaonik ravan pre nego što zalepimo trakom da zaštitimo ostatak zida i obojimo pravougaonik. Kada smo ofarbali zid i boja se osušila, sve što je preostalo je da zalepimo ogledala na zid sa jednakim razmacima između svakog ogledala kako bismo stvorili efekat okvira. Takođe, možemo da promenimo orijentaciju ogledala i umesto da ih postavimo uspravno, možemo da ih okrenemo horizontalno ili čak dijagonalno, kako bismo kreirali različite šare i dizajne. 

Ikea ogledalo Instagram/karo_urzadza

Rezultat je impresivno zidno ogledalo koje svaki prostor može učiniti većim i svetlijim. Brojne su prednosti ogledala kada je u pitanju uređenje doma jer mogu reflektovati svetlost i učiniti da soba izgleda prostranije i prozračnije. On takođe mogu dodati malo karaktera zidovima, posebno ako izaberemo kontrastnu boju kao osnovu.

 Pročitajte još: INSTANT MENJAJU IZGLED ENTERIJERA: Ovi dekorativni elementi daju svež i moderan prizvuk svakom domu

Izvor: miss7.hr