U prolećnim kolekcijama omiljenih brendova za uređenje doma, pored ukrasnih predmeta, možemo pronaći i odlične tekstile, poput stolnjaka. Ako želite da svoju trpezariju osvežite svetlim ili jarkim bojama, sada je pravo vreme da odaberete neke od prelepih stolnjaka koji su sada dostupni.

Osim što je stolnjak funkcionalan predmet u trpezariji, to nije njegova jedina namena. Naime, odabirom pravog stolnjaka u svom domu možete „podići“ ceo izgled sobe. Ako volite minimalističke enterijere, dobro je izabrati stolnjak svetlih i neutralnih nijansi kako bi se što bolje uklopio u prostor. Takođe, takvim enterijerima pristaju pastelne nijanse koje su veoma popularne ovog proleća.

Ljubitelji jarkih boja biće oduševljeni šarenim stolnjacima, sa različitim printovima. S obzirom na godišnje doba, cvetni uzorak je trenutno veoma popularan u enterijerima, pa tako i kada su u pitanju stolnjaci.

Oni će nesumnjivo podići i osvežiti svaku trpezariju, a složićete se da sa ponekim cvetom sve izgleda bolje. Šareni stolnjaci odlično se slažu sa neutralnim nijansama u ostatku dekoracije stola, kuhinje ili trpezarije, ali nemojte se plašiti da se „poigrate“ i ispunite prostor dodatnim bojama.

Prozračni materijali prirodnog porekla su ove sezone veoma popularni u enterijerima, a u novim kolekcijama kućne dekoracije često ćemo videti lan i pamuk. U nastavku vam donosimo neke od najlepših stolnjaka trenutno dostupnih od high street brendova.

zara home Stolnjaci

 Bonus video

Kako srediti garsonjeru od 24 kvadrata TikTok/miksonhome

Izvor: Fashion.hr/ Wanted A.N.