Kada birate boje za vaš dom, postoji mnogo faktora koje treba uzeti u obzir. Pre svega, trebalo bi da se odlučite za boje koje najbolje odražavaju vaš stil enterijera i nijanse koje vas privlače i čine da se osećate spokojno u svom prostoru. No, nije loše da izaberete boje koje će verovatno pomoći i u dodavanju vrednosti vašem domu, pogotovo ako vam je u planu da jednog dana stan prodate. 

1. Tople neutralne

Bez sumnje, većina dizajnera enterijera savetovaće vas da se odlučite za tople neutralne nijanse kako biste dodali vrednost svom domu. Dekorisanje neutralnim nijansama pruža suptilnu i smirujuću pozadinu u domu i dobro se slaže sa mnogim različitim stilovima dizajna, tako da je verovatno najsvestranija od svih paleta.

Ako želite da povećate vrednost svog doma, pogotovo ako ga prodajete, najbolje je da se držite neutralnih boja. 

2. Off-white tonovi

Bela boja i off-white nijanse siguran su izbor sa kojim nema greške, pogotovo sada kada je minimalizam nikad više na ceni. Svetli tonovi daće vašem domu više svetla, i može pomoći potencijalnim kupcima da lakše zamisle kako će urediti prostor.

3. Tamni tonovi elemenata u kuhinji

Iako ovde nije toliko reč o samoj boji zidova koliko o elementima, poslednjih godina se pokazalo da tamne kuhinje povećavaju vrednost stana. Kako je reč o prostoru koji se lako prlja, ovako nešto nije iznenađenje, s obzirom da se često dešava da kod svetlih komada nameštaja određene fleke nije moguće uopšte skinuti, a to, samim tim, spušta "cenu", što niko ne želi. 

4. Greige

Nijansa koja je kombinacija sive i bež pokazala se kao sjajan izbor za radne prostorije, ali i za spavaće sobe jer je nešto između - niti je tamna, niti je presvetla. Sivi tonovi sami po sebi daju skuplji izgled, ali mogu biti previše. Zato je mali dodatak braon dovoljan da prostorija dobije "topliji" utisak.

5. Neutralna zelena "žalfija" u kupatilu

Ovde važi isto kao i za kuhinju, te je akcenat na elementima i pločicama. Mnogi prodavci stanova tvrde da su stanovi dobijali još nula na računu upravo zbog kupatila koje je u tonovima žalfije, odnosno neutralnim zelenim i pastelnim, a veliki plus je i što se lako održava, i ne vide se fleke od kamenca i slično.

Pročitajte još: BROJ OBOŽAVALACA OVOG STILA SE NEPRESTANO POVEĆAVA: Uredite dom po uzoru na svetske časopise o enterijeru

Bonus video:

Kako srediti garsonjeru od 24 kvadrata TikTok/miksonhome

Izvor: Wanted J. S.