Minimalizam više nije u fokusu trendova, a sve se više naginje maksimalizmu u enterijerima. Zato trenutno na društvenim mrežama viđamo makeovere koje jednostavnim trikovima unose toplinu u dom. Cilj u enterijerima je da se naglasi da zaista živite u tom prostoru.

Toplina doma može se postići kroz raspored nameštaja u sobama, izbor boja i tekstura, umetnosti i dekoracija. Ako ste umorni od gledanja minimalističkih zidova i nameštaja, oduševiće vas prelepa polica koju možete sami da napravite. Osim što prostoru daje određeni „vibe”, odličan je i kao „galerija” za ukrasne predmete, knjige ili vaze.

Naime, pomenuta polica je deo prelepog stana čije se slike nalaze na Instagram profilu @danisdomain, koji je jedinstvena kombinacija različitih stilova. Odlično je što možete sami da ga napravite, koristeći klasične nosače polica i bele daske. Takođe, u zavisnosti od veličine prostora, možete koristiti različite veličine ploča i kombinovati ih tačno tako da odgovaraju vašem domu. Police su naslagane horizontalno, a zatim se može dodati još nekoliko redova polica, u zavisnosti od izgleda koji želite da postignete, odredite koliko vam je redova polica potrebno.

Ovakav izgled polica će raditi samo ako na njih stavite zanimljive predmete. Prateći popularni trend „bogatstva na policama za knjige“, ​​cilj je da kreirate kolekciju stvari koje volite, stvari koje koristite kao referencu ili inspiraciju, a koje imaju veze sa načinom na koji želite da živite u svom domu i vrstama stvari koje želite biti okružen. Na policama možete izložiti raznobojne predmete i ukrase kako biste uneli svežinu i razigranost u prostor, što je primereno nadolazećem proleću. Iako su police na Instagramu prikazane u dnevnoj sobi, one su dobar izbor i za druge prostorije u domu, kao što su kuhinja, spavaća soba, pa čak i kupatilo.

 Bonus video

Kako da sredite terasu za proleće 2 TikTok/gozdee81

Izvor: fashion.hr/ Wanted V.P.