Minimalistički pristup uređenju definitivno ima svoje prednosti i lepo naglašava prirodnu svetlost, otvorenost i prozračnost, ali ako želite da vaš prostor ima malo više karaktera i atmosfere, nije loša ideja da istražite neke smelije opcije ukrašavanja. Prva stvar koja pada na pamet kada su u pitanju smele boje i šare su tapete. Međutim, koliko god dobro izgledale, ima i mesta za greške. Kako bismo to izbegli i inspirisali se kreativnim rešenjima za postavljanje tapeta, odlučili smo da pogledamo profil jednog od naših omiljenih dizajnera.

Na profilu Feniksa Greja, dizajnera enterijera koji na društvenim mrežama deli razne savete, pronašli smo odgovore na pitanje gde je najbolje postaviti tapete i kako izabrati one koje nam odgovaraju.

Što se tiče izbora, dizajner ističe da dezen tapeta treba da bude proporcionalan veličini sobe. Osim toga, veća šara u manjim prostorima može stvoriti iluziju prostranosti, a u velikim prostorima ostavlja dramatičan utisak. U slučaju studijskih soba, možete se odlučiti za manje i delikatnije šare kako ne bi previše odvlačile pažnju.

Jedno od idealnih mesta u domu gde možete da se igrate sa tapetama je ulaz i hodnik. Tako ćete odmah po ulasku stvoriti upečatljiv prvi utisak i prijatnu atmosferu. Sličan efekat će imati i u dečijoj sobi. Neočekivano, tapete mogu da izgledaju odlično u kupatilu jer se uglavnom radi o manjim prostorima gde možete da napravite pravu stilsku oazu uz pomoć zanimljivih dezena.

Dizajner je takođe naveo plafone kao odlično mesto za postavljanje tapeta. Iako vam ova pozicija može izgledati čudna, ona zapravo ostavlja veoma dramatičan i upečatljiv utisak, a takođe naglašava visinu prostora.