Ukoliko ste rešeni da svoju liniju dovedete do savršenstva i da se jednom zauvek rešite viška masnih naslaga, jesenja dijeta savršen je izbor, jer se mršavi brzo, ali na zdrav način.

Ova dijeta ne zahteva veliko odricanje, ishrana je raznovrsna, a ovo su pravila kojih se treba pridržavati:

Doručak

Za doručak pojedite kajganu od 2 jaja, ovsenu kašu ili sendvič od integralnog hleba i pilećih prsa sa salatom po izboru. 

Kajgana je idealna za doručak.
Pexels/Iva Tomic 

Važno je da izbegavate peciva sa belim brašnom, kao i slatke napitke poput čokoladnog mleka ili šejkova od čokolade.

Užina 2x dnevno

Voće poput borovnica ili nara je sjajan izbor, a užina može biti i smuti po izboru. Preporuka je da koristite biljna mleka, poput ovsenog ili bademovog.

Ručak

Što se tiče ručka, možete da pravite razne obroke koji su spoj sezonskog povrća i mesa. Savetuje se da bar tri puta nedeljno jedete ribu, a ostala četiri dana možete da jedete piletinu, junetinu i samo jedan dan svinjsko meso. Porcije treba da su u odnosu 1:3, što znači da, ukoliko tanjir podelite na četiri dela, jedan je meso, a dve trećine povrće. 

Piletina u kombinaciji sa povrćem je idealna za ručak
Pexels/Pixabay 

Kada dođe jesen, stiže nam i ukusni plavi patlidžan koji možete redovno da koristite. On u sebi sadrži mnogo kalijuma, a kalijum nam je potreban da se voda u telu ne bi zadržavala.

Takođe, nutricionisti savetuju da redovno jedete šargarepu i kiseli kupus. Kiseli kupus možete često da jedete, jer on ima jako malo kalorija, a mnogo vitamina u sebi. Kiseli kupus možete da jedete i između obroka, kada ogladnite. Zahvaljujući njemu, imaćete više energije i ojačaćete imunitet.

Večera

Možete da pravite belo meso na mnogo načina, možete da jedete tunjevinu ili neko drugo meso i da tome dodate sezonsku salatu, spanać, kelj ili karfiol.

Salata je idealna za večeru.
Shutterstock 

Izbegavajte pice, paste, lisnato testo, sendviče.

Ukoliko dodate i fizičku aktivnost, makar to bila i samo šetnja, veoma brzo možete da izgubite višak kilograma, dovedete telo u formu i ubrzate metabolizam kako vam se kilogrami ne bi vraćali.

Možda će vas zanimati da pročitate: NAPITAK KOJI STOTINE HILJADA ŽENA ZOVU BOTOKSOM U ČAŠI: Pije se uveče, rastvara masti dok spavate i daje ten za desetku

Bonus video:

dijeta, hrana TikTok/brittanymccrystal