Ukoliko ste rešili da s pozabavite svojom linijom ove jeseni, dobre vesti su da nije potrebno da gubite sate i sate u teretani, trčeći na traci kako biste skinuli višak kilograma. Zapravo, nagomilane kilograme moguće je skinuti i na drugi način - šetnjom

Naravno, za najbolje rezultate idealno bi bilo da vaša ishrana bude zdrava i bogata proteinima, kao i da se pre bilo kakve dijete posavetujete sa lekarom. Trening je samo dodatak koji će pomoći da vaše telo izgleda kako ste oduvek maštali.

Zdrava ishrana redukuje višak.
Shutterstock 

No, kako, primera radi, samo trčanje, koje dokazano na najbrži način skida višak kilograma, mnogima ne prija, dobro je da postoje i alternative koje daju slične rezultate za kratko vreme. 

Naime, ukoliko upišete u search bar na bilo kojoj mreži, počev od Google, preko Instagrama pa do TikToka 12-4.8-30 metodu, biće vam jasno zašto je ova tehnika jedna od najpopularnijih poslednjih meseci. Samo na Google ima preko 21 milion pretraga, dok je na TikToku cifra i veća - 287 miliona pregleda.

Razlog za ovakvu popularnost su opravdani. Na prvom mestu, zaista daje rezultate, a na drugom, podobna je i za one koji nisu dugo trenirali, što možete i videti na primeru u nastavku teksta, koji je jedan od milion, gde je devojka za samo mesec dana skinula preko 10 kilograma.

Gubitak kilograma metodom 12-3-30 TikTok/mona_bah

Šta je 12-4.8-30 metoda?

Veoma je prosto, 12 je nagib na traci za trčanje, 4.8 je brzina, 30 satnica. Dakle, potrebno je da hodate na traci za trčanje 30 minuta pod nagibom 12, i brzinom 4.8. Ova metoda se još zove i 12-3-30 tehnika, i u pitanju je ista stvar, samo je u ovom slučaju 3 oznaka za milje po satu. Kako se kod nas brzina meri kilometrima, odatle je proizašlo 4.8. 

12-4.8-30 metoda je sjajna za skidanje kilograma.
Shutterstock 

Takođe, veoma je bitno i da ne startujete trening sa najvećom brzinom. Najbolje je da najpre hodate po ravnom, manjom brzinom, ne veće od 4, a tek kada se mišići naviknu, da postepeno povećate nagib i brzinu.

Jako je bitno i da se istegnete pre i posle treninga kako bi izbegli moguće povrede i da ne silite sebe od samog početka da izdržite svih 30 minuta. Ovo treba da vam bude cilj, a ne startna pozicija. Ipak, kada konačno dobijete na kondiciji, videćete i sami zašto je ovo jedna od najpopularnijih metoda za mršavljenje i zašto ljudi gube i preko 13 kilograma za samo mesec dana. Pokušajte i javite nam rezultate!

Pročitajte još: KAKO BRZO SKINUTI DONJI STOMAK BEZ VEŽBANJA?

Bonus video:

Detoks napitak za gubljenje kilograma  chefricardocook