Leto je tu iza ćoška, a mnoge od nas dočekaće nespremne. Tu i tamo potkrao se koji kilogram viška, a volja za treniranjem nikako da se nađe, pogotovo kada je reč o teretani. 

Međutim, jasno je da magična formula za mršavljenje ne postoji, te da je za gubitak kilograma jako bitno da promenite loše navike. Tako je zdrava ishrana jedna od prvih stavki, a druga je, očekivano, fizička aktivnost.

Šetnjom do mršavljenja.
Shutterstock 

Međutim, ne morate da ne izlazite iz teretane da biste videli promene na svom telu. Nekad je dovoljna i šetnja, pogotovo ako niste ljubitelji vežbanja u zatvorenom prostoru. 

Prema određenim istraživanjima, 10.000 koraka je optimum dnevno da bi se videle promene nakon samo mesec dana, a ovako bi otprilike trebalo da izgleda vaš nedeljni raspored:

  • Nedelja - 60 minuta brzog hodanja
  • Ponedeljak - dan odmora (ali to ne znači da ne možete uživati u laganoj šetnji)
  • Utorak - 30 minuta brzog hodanja plus trening snage
  • Sreda - 30 minuta brzog hoda
  • Četvrtak - 60 minuta brzog hodanja
  • Petak - 30-minutna šetnja brzim tempom plus trening snage
  • Subota - dan za dugu šetnju. Hodajte brzo prvih 30 minuta, a zatim hodajte laganim tempom još 30 do 90 minuta

Naravno, ne zaboravite da se dobro zagrejete pred šetnju, i da obavezno nosite odgovarajuće stvari i obuću koja će vam biti udobna.

Međutim, ukoliko želite da pojačate efekat mršavljenja i učinite da kilogrami odu brže, dovoljne su dve "cake".

Voda je jako bitna prilikom procesa mršavljenja.
Shutterstock 

Naime, trening pod opterećenjem daće vam bolje rezultate, te je dobar trik da u ranac ili u rukama nosite po dve flaše vode ukoliko nemate tegove. 

Osim što je hidratacija bitna, ovo će vam pomoći i da telo bude u boljem položaju (blago nagnuto unapred) i ujedno će pospešiti gubitak. 

Druga caka je da nosite steznike za mršavljenje. Uglavnom se prave od neoprena, dok sa unutrašnje strane imaju gumu.

Ovo će dodatno zagrevati regiju stomaka i pospešiti mršavljenje, a jedino je bitno da prilikom nošenja steznika obavezno pijete vodu kako ne biste dehidrirali.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!