Višak na donjem delu stomaka muka je velikog broja ljudi, a kao po nekom nepisanom pravilu, najteže se skida. Nekad se čini da ma koliko vežbali i znojili se u teretani, masne naslage ne mrdaju sa ovog dela tela, a proces je još mukotrpniji ukoliko niste ljubitelji treninga. 

Pa, kako onda skinuti donji stomak?

Stručnjaci tvrde da je jedini način koji zaista radi i koji brzo donosi rezultate kalorijski deficit. Kako tvrde, vaše telo samo bira gde će zadržavati masne naslage, a jedini način da ih "istopite" je da smanjite unos kalorija. 

Napominjemo da je u proseku, za normalno funkcionisanje potrebno da žene unesu 1.200 kalorija, a muškarci 1.500. 

No, takođe je bitno da vodite računa i kakve kalorije unosite, odnosno, ukoliko targetirate donji stomak, potrebno je da isključite šećere i uopšteno ugljene hidrate. 

Bitno je da se hidrirate.
Shutterstock 

Ne zaboravite da donji stomak može biti i rezultat nadimanja, te je bitno da otkrijete zbog čega dolazi do ovog problema. 

Šta još pomaže kod "skidanja" donjeg stomaka?

Voda je vaš najbolji prijatelj, te je savet da unosite makar litar ipo dnevno. Takođe, spavajte dovoljno, i ubacite više povrća i proteina u vašu ishranu. 

Bitno je da vam ishrana bude balansirana.
Shutterstock 

Radite i na vašem držanju, jer ćete i na taj način ojačati mišiće leđa, kao i stomačne, a za dodatni uticaj na stomačnu regiju poslužite se i trikom. 

Čak i ako niste ljubitelji treninga, fizička aktivnost je bitna, makar to bila samo šetnja. Ukoliko nosite pojaseve za mršavljenje koji sa unutrašnje strane imaju gumu, ili makar dok obavljae kućne obaveze, povećavate sagorevanje masnih naslaga i ubrzavate put do savršenog struka. Samo je bitno da ne zaboravite da se hidrirate, s obzirom da ćete se više znojiti. 

A ukoliko se predomislite i ipak želite da ubacite i neke konkretne vežbe, ovih 5 vam mogu pomoći kod upornih naslaga na donjem stomaku.

Bonus video:

Viralni napitak za skidanje kilograma - gubi se i do 5kg TikTok/annalanier2/myvegankitchenlife