Kada želite da smršate, verujemo da znate da su gazirana i alkoholna pića veliko no-no. Unošenje tečnosti je krucijalno, a voda vam je tu najbolji saveznik. 

Međutim, šta kada niste neko ko voli da pije vodu ili je jednostavno ne unostite dovoljno? U tom slučaju mogu vam pomoći 3 napitka koji su poznati kao dobri sagorevači masnih naslaga.

Aromatizovana voda

Aromatizovane vode pomažu mršavljenju.
Shutterstock 

Kada pokušavate da se rešite suvišnih kilograma, veoma je bitno da vaš organizam bude hidriran. Konzumiranje većih količina vode pomaže vašem telu da održi odgovarajući balans tečnosti, zaustavi zadržavanje vode u organizmu (jedan od najvećih uzroka pojave “naduvenog” stomaka) te vam pomaže da imate osećaj sitosti (samim tim, manje ćete jesti).

Ako vam se ne sviđa ideja da stalno pijete običnu vodu, ubacite u nju začinsko bilje (nana ili bosiljak), citruse (limun, narandža, grejp, limeta) i druge niskokalorične, prirodne, pojačivače ukusa (možete koristiti čak i komadiće krastavca i đumbir i kurkumu za dodatni gubitak).

Ohlađeni čaj od nane

čaj od nane pomaže mršavljenju.
Unsplash/Go to Marius Matuschzik's profile Marius Matuschzik 

On je odlično osveženje tokom vrelog letnjeg dana, ali je istovremeno i super efikasno piće koje vam pomaže da imate ravan stomak.

Nana pomaže vašem želucu da svari masti, a pored toga, ona pomaže brže i efikasnije varenje masnih namirnica (šnicle, pljeskavice i slično) sprečavajući nadimanje.

Zeleni čaj

zeleni čaj pomaže mršavljenju.
Unsplash/ petr sidorov 

Pored smanjenja rizika od raka i srčanih bolesti, zeleni čaj ima koristi za celi organizam te sadrži katehine, antioksidanse za koje istraživanja pokazuju da pomažu u smanjenju masnih naslaga sa stomaka.

Ako pijete zeleni čaj pre vježbanja, ova jedinjenja mogu povećati sagorevanje masti tokom aerobnih vežbi (bicikl, traka za trčanje), piše minimagazin.info.

Bonus video:

Gubitak kilograma metodom 12-3-30 TikTok/mona_bah