Stalno govorimo - eh da postoji čarobni napitak koji preko noći topi kilograme. No, šta ako postoji? I ne samo to, već i poboljšava stanje kože i lica, toliko da ga neki zovu i botoksom u čaši. 

Sigurni smo da znate da je za lep i svež ten i prevenziju bora jako bitno i šta unosite u organizam, a ne samo kakva vam je genetika i beauty rutina, a neretko isti činioci utiču i na vitalnost celokupnog organizma.

Određeni napici pomažu da koža izgleda lepše.
Shutterstock 

Zato ne čudi što je jedan napitak postao viralan gotovo preko noći, a hiljade i hiljade žena potvrdilo je da primećuje osetnu razliku kako kada je reč o licu, tako i kada se radi o telu.

Sastojci:

  • 2 očišćene pomorandže
  • 4 do 6 šargarepa ili pola pakovanja baby šargarepa
  • 3 cm isečenog đumbira
  • 1/3 šolje vode

Priprema:

Sve namirnice stavite u sokovnik, a potom ih procedite. Ukoliko nemate aparat za hladno ceđenje, dobijenu smesu možete procediti kroz gazu ili pamučnu čistu krpu.

Konzumira se jednom dnevno, i idealno bi bilo pred spavanje, kako bi zdravi sastojci odradili svoju "magiju". Ukoliko vam je kombinacija jaka, najbolje je krenuti tri puta nedeljno, pa postepeno povećavati, a već kroz mesec dana videćete promenu u izgledu kože i tela.

Zašto ga zovu botoksom u čaši?

Veoma je prosto... svi ovi sastojci bogati su vitaminom C i boostuju proizvodnju kolagena koji je poznat da utiče na lepotu kože, kose i noktiju. 

Naučno je dokazano da vitamin C povećava sintezu proteina kolagena, koji služi za obnavljanje oštećene kože. Kada vitaminu C iz pomorandže i đumbira dodamo i vitamin B iz šargarepe, dobijamo formulu koja sjajno deluje na celokupan izgled našeg lica.

U isti mah, đumbir je sjajan saborac u sagorevanju masnih naslaga, te je s razlogom deo gotovo svih dijeta i regulisane ishrane. 

Bonus video:

Botoks napitak TikTok/nutritiouslyeasy