Predstavljamo vam novi recept kojim možeš iznenaditi svoje ukućane možeš - Zebra palačinkama.

Vrlo efektne, dolaze iz porodice tankih francuskih palačinki, a razlikuju se po smeđim šarama koje se dobiju dodatkom kakaa u smesu.

Priprema je vrlo jednostavna pa je vrlo lako mogu savladati i početnice. Što je još bolje, gotove palačinke izgledaju kao da su izašle kuhinje najvrsnijih kuvara. U nastavku vam donosimo recept...

palacinke
Shutterstock 

Sastojci:

- 500 ml mleka
- 2 jaja
- prstohvat soli
- 1 kašika rastopljenog margarina
- 1 dcl mineralne vode
- brašno
- 1 kašika kakaa (ide u 1/4 testa)
- 1 pumpica ili vrećica za šaranje

Postupak

Izmiješaj jaja, so, margarin, mineralnu vodu, a zatim smesi postepeno dodaj brašno dok sve dok ne postane kremasta i srednje gusta. Odvoji 1/4 smese u drugu posudu, dodaj kakao i miksaj dok se sastojci dobro ne izmešaju. Dobijenu smjsu naspi u pumpicu ili u poslastičarsku vrećicu s uskim nastavkom. Zagrij ulje na ploči i naspi smesu za palačinke, a zatim pričekaj 10-ak sekundi dok se testo malo ne zapeče i da ne bude kašasto. Zatim pumpicom u krug iscrtaj spirale. Palačinku ispeci do kraja i ponovi postupak sa svakom idućom. Gotove palačinke mažite namazom po želji. Prijatno!