Mnogi od nas su večiti planeri, a dok vreme odmiče, nikako da preduzmemo taj prvi, kako kažu, najteži korak. Damo sebi oduška sa hranom, koji kilogram viška stigne na naplatu, a onda planiramo besmislene dijete ili odlazak u teretanu. Ipak, to nikako da se dogodi.

Ponedeljak mnogi ljudi uzimaju kao savršenu opciju, jer ponedeljak predstavlja jedan novi početak, prvi radni dan u nedelji i nekako se svima čini kao savršena opcija. Ipak,️ nauka kaže da je, statistički gledano, baš ponedeljak najgori dan da počnete da trenirate.

O čemu se radi?

Ponedeljkom imate najviše obaveza, svi zovu i svima je sve hitno, sve morate da obavite. Obično se ponedeljkom dešava da ostajete duže na poslu ili da radni dan provedete bez pauze, da završite sve što ne mora baš ponedeljkom, ali eto, potrefilo se da mora.

Za početak je najbolja SUBOTA. Prvi dan nakon radne nedelje, jer studije dokazuju da tada imate vremena na pretek da se posvetite sebi. Kada se posvetite sebi, svaki dan je pravi dan za treniranje.

Takođe, personalni treneri imaju najviše posla ponedeljkom a mnogi od njih se slažu da je ovo najgori dan za početak stvaranja fizičkih promena i promena životnih navika.