Manekenka Emili Ratajkovski oduševljava žene širom sveta svojom linijom koja je savršena samo šest meseci nakon porođaja, a ona svaku priliku kosristi da se istom pohvali.

Emili je prošetala u minijaturnom ljubičastom bikiniju na Rijaninoj reviji Savage x Fenty u Los Angelesu.

Ljubičasti bikini visokog izreza nije imao naramenice, a Emily je u kombinaciji s njim obula štikle, te pokazala savršene noge, dok joj je kosa bila ispletena u pletenice.

Manekenka je kroz celu trudnoću objavljivala golišave fotografije na svom Instagramu, pa se može videti da je stomak vratila u neverovatno kratkom roku, a čini se da joj je figura potpuno nepromenjena.

ishrana emili ratajskovski
Clint Brewer Photography / A.I.M / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Iako je često isticala kako je za njen izgled zaslužna genetika i dobar metabolizam, ona je naglasila da konstatno radi na sebi, trudi se da unapredi svoje rutine i vodi računa o kvalitetu svoje ishrane i života generalno.

Takođe je naglasila da se pridržava sedam pravila koji su zaslužni za njen fantastičan izgled.

PECIVO ZA DORUČAK

Ako pogledamo njen izvajani stomak, teško da bismo poverovali da ona ikada zalazi u poslastičarnice i pekare, ali po svemu sudeći, to je istina. Model je izjavila da njen jutarnji ritual uključuje šolju jake crne kafe, praćenu kroasanom ili mafinom. Štaviše, ona je naglasila da je jako dobro zadovoljiti potrebu za ugljenim hidratima rano ujutru, jer ćete se tako lakše pridržavati svog režima tokom ostatka dana.

GVOZDENA VOLJA

Nakon jutarnjeg kroasana, Emili sebi ne dozvoljava odstupanja od plana ishrane. Najveći problem ima na snimanjima. Naime, skoro svakog puta snimanje uključuje i bife sa preukusnom hranom, a u tim momentima, ona se vodi svojom gvozdenom voljom. Ako se poslužuje hranom, uvek bira salatu ili sveže voće, ne obazirući se na iskušenja koja je okružuju sa svih strana.

Instagram Emili Ratajkovski

IZOBILJE PROTEINA

Emili nikada nije ni pomislila da se odrekne mesa i pređe na veganski način života. Model svakako vodi računa u svom unosu proteina, koji igraju glavnu ulogu u njenoj dijeti, doprinoseći pritom celokupnom zdravstvenom stanju njenog organizma. Pored toga, Emili obožava meso, a posebno piletinu ili govedinu.

FIZIČKA AKTIVNOST

Uprkos svom zauzetom svakodnevnom rasporedu, Emili uvek pronalazi vreme za sportske aktivnosti. Zapravo, ona kombinuje nekoliko vrsta fizičke aktivnosti – od treninga snage preko pilatesa, sve do plivanja i plesa. Na taj način, ona koristi sve grupe svojih mišića, dobivši izvajanu figuru i snažno telo istovremeno.

VEČERA U RESTORANU

Za Emili, večera u restoranu nije namenjena samo njenog gladi, već i druženju. Skoro svake večeri, Emili se sastaje sa svojim prijateljima ili izlazi na romantičnu večeru sa svojim suprugom. Kao obrok, tada bira testeninu, meso sa povrćem ili suši.

emili ratajkovski
Elder Ordonez / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

SAN I VODA

Emili pije i do tri litre vode svakog dana. Kako ona kaže, to je neophodno za dobar metabolizam, kao i za čistu kožu. Pored toga, ona ima jasnu svakodnevnu rutinu, a ako ne mora da ide na večernji događaj, trudi se da legne ranije i spava osam do devet sati.

BEZ NAPORNIH SANKCIJA

“Šta god da radite, morate osećati radost”, izjavila je Emili. Ako vam pravilna ishrana polako postaje mučenje, verovatnoća da ćete je napustiti značajno se povećava. Glavni princip kojim se Emili vodi jeste osluškivanje sopstvenih želja – ako želi da izađe na večeru ili pojede pecivo, neće sebi uskratiti to zadovoljstvo.