Glumac Kris Prat, koji je ulogom Star Lorda u blokbasteru "Čuvari galaksije" stekao status srcelomca, sada se našao u prilično neobičnoj situaciji. Film je nastao po istoimenom stripu, čija najnovija epizoda donosi prilično upadljivu promenu: Star Lord u njoj istupa kao biseksualac. 

Naravno, nakon objavljivanja ove priče, brojni fanovi naslova odmah su se zapitali da li će se ista transformacija lika dogoditi i u filmskoj verziji. S obzirom na to da scenarije Marvelovih ostvarenja scenaristi uglavnom grade prema postojećim epizodama stripova, biće teško izbaciti ljubavni trougao u kom se glavni lik našao, pošto je Star Lord u vezi sa - parom. Međutim, pošto je Kris svoj lik dobrano utemeljio na strasti prema ženama, za njega bi ova promena, praktično, značila da Star Lorda mora da gradi ispočetka.

Marvelov studio još uvek nije dao konkretan odgovor na ovo pitanje, a ćuti i Prat. Teorije koje su počele da se grade uglavnom se baziraju na tome da će Star Lord ostati heteroseksualan dokle god ga tumači Kris.

Ipak, glumac je ranije imao jednu interesantnu diskusiju na ovu temu. Kada je Hilsong Crkvu, koju je Prat branio, Eliot Pejdž prozvao da je "skandalozno neprijateljski nastrojena prema LGBTQ populaciji," Kris mu je u Instagram storiju odgovorio: "Nedavno je implicirano da pripadam crkvi koja mrzi određenu grupu ljudi. Ništa ne može biti dalje od istine nego ta izjava. Idem u crkvu čija su vrata otvorena apsolutno svakome."