Sigurno se i vama desilo da prilikom šopinga nekad uletite u  majicu broj 36, nekad pantalone broj 40 ne možete ni da navučete preko bokova. Pa uzmete 42, a zapravo nosiš 38. Pa u garderobu morate poneti sve veličine kako biste pronašli onu odgavarajuću.

Međutim, izgleda da je nam je trik, bar kada je reč o Zarinim komadima čitavo vreme bio pred nosom, a da toga nismo bile ni svesne. Ako je Zara vaša oomiljena šoping destinacija pažljivo čitajte nastavak...

Korisnik TikToka, pod imenom Officially Outfits, tvrdi da Zarina odeća ima tajni simbol upravo na etiketi s cenom, koji nam otkriva hoće garderoba li biti u skladu sa našom uobičajenom veličinom ili ipak treba da posegemo za većim ili manjim brojem. Dakle, stvar je u kroju, i nema veze s tim da li smo smršali ili možda nabacili koji kilogram.

"Nisi sigurna koju veličinu treba da odabereš u Zari?" postavili su pitanje u videozapisu, pre nego što su pokazali etiketu koja ima trougao oko rupice kroz koju prolazi konac.

@officially_outfits

Zara sizing guide.. #zara#fyp#zarahaul#fashion

♬ original sound - officiallyoutfits

"Mali kvadrat oko rupe znači da je veličina ispravna. Uzmi svoju normalnu veličinu", kaže korisnik TikToka, pre nego što se prebaci na nalepnicu koja ima trougao oko rupe.

"Trougao oko rupe znači da je model manjega kroja, pa slobodno uzmi veću veličinu."

U međuvremenu je još jedan korisnica TikToka, koja se zove Cookiemonster210, podržala teoriju, rekavši da joj je član osoblja Zare rekao kad je plaćala svoje predmete:

"Upravo sam otkrila najluđi Zara trik ikad i to će svima promeniti život na bolje. Dakle, gospođa koja radi u registru u osnovi mi je rekla da sve što ima kvadrat znači da je tačna veličina i sve što ima trougao znači da trebaš uzeti veći broj."