Društvena mreža Instagram odredište je brojnih ljubitelja mode u potrazi za inspiracijom i novim modnim trendovima. Verno se prate profili 'it' devojaka i influenserki koje najbolje znaju šta se i kako nosi, a među najpopularnijim diktatorkama trendova je Hejli Bieber.

Za njene upečatljive i usklađene stajlinge često je zaslužna stilistkinja Mevi Rili čija nedavna objava na Instagramu je najavila povratak zaboravljenog modnog trenda, kapri pantalona.

Hejli prema njenom savetu nosi uske kožne kapri pantalone u službi zavodljivog i izazovnog stajlinga koji je zaokružen crnim sandala visokih potpetica i kratkim žutim topom s perlicama i resama.

Ova objava pokrenula je pravu lavinu, pa tako modna platforma Lyst koja beleži pretraživanja modnih kupaca širomm sveta u poslednja dve nedelje beleži porast interesa za kapri pantalonama za vrtoglavih 85 posto. Stoga, ako negde duboko u ormaru čuvate model od pre nekoliko sezona, svakako ga vredi potražiti.

Uz kapripantalone zabeležen je još jedan prolećni trend – cropped pantalone i farmerice, odnosno pantalone čije nogavice sežu nekoliko centimetara iznad članka.

Potražnja za ovim modelima, prema brojkama stranice Lyst, porasla je za 22 posto u poslednje četiri nedelje. Cropped model pantalona našao je mesto u prolećnim kolekcijama kako poznatih modnih kuća, tako i popularnih high street brendova.

U elegantnoj ili casual varijanti, cropped pantalone nose se u svakoj prilici, a slažu se kako s omiljenim belim patikama, i mokasinkama tako i sa cipelama na potpeticu, a u kišne dane i s mnogima omiljenim, gležnjačama.