Pre deset godina sve oči u Velikoj Britaniji, ali i šire, s nestrpljenjem su iščekivale prvi poljubac princa Vilijama i Kejt Midlton kada su se nakon ceremonije venčanja pojavili na balkonu palate, ali sve je zapravo ostalo u senki jedne druge osobe.

Naime, s Vilijamom i Kejt na balkon su izašli i njihove malene deveruše i deveri, među kojima je bila i tada trogodišnja Grejs Van Katsem, koja je ukrala svu pažnju svojom namrgođenom facom dok je stajala naslonjena na ogradu balkona, dok su princ i vojvotkinja razmenjivali poljupce.

Čini se da su buka i skandiranje miliona Britanaca ispred palate bila previše za malenu devojčicu, koja je u tom trenutku jednostavno morala prekriti uši i namrštiti se, a njene su fotografije obišle svet.

Grejs, koja je inače ćerka prijatelja kraljevskog para, danas ima 13 godina, sve do 2018. godine majka Rouz  podučavala ju je u njihovom domu na Šri Lanci, gde su tada boravili, a sada pohađa privatnu školu u blizini njihove porodične kuće u Oksfordširu.

Njena majka u jednom je intervju priznala kako joj je dosadilo neprestano povezivanje s kraljevskom porodicom.

"Ja nemam s njima nikakve veze osim što sam se udala za čoveka koji je odrastao s njima", izjavila je Rouz, koja se bavi treniranjem joge i odgajanjem Grejs i njene dvoje mlađe braće.