Život u palati, a da pritom niste član kraljevske porodice i ne dičite se plavom krvlju? Moguće je. Naravno, samo za zaposlene, i to stotine njih koji rade razne poslove za pripadnike Kraljevstva. Poslednji u nizu oglasa kraljevske porodice raspisali su princ Vilijam (38) i Kejt Midlton (39), a traže novog člana osoblja koji će im pomoći oko održavanja dom u palati Kensington.

Često javno objavljeni konkursi za posao u Velikoj Britaniji izazovu žustru raspravu, a neretko se kraljevskoj porodici spočitavaju uslovi rada i očekivanja od potencijalnih zaposlenih.

Trejsi Voterman, šefica službe zapošljavanja i osoba od poverenja kraljevske porodice, otkrila je i kako postoje suptilni izazovi kao i testovi koje prirede svim kandidatima užeg kruga, a nema sumnje kako nakon njene izjave neće steći dodatne simpatije.

KEJT MIDLTON I PRINC VILIJAM RASPISALI KONKURS: Traže pomoćnika, a detalj o testiranju radnika je RAZBESNEO JAVNOST
Shutterstock 

- Jedan od testova koje volimo da obavimo kako bismo proverili ima li kandidat oko za detalje je i postavljanje mrtve muve negde u prostoriji. Očekujem da će jedan manji deo njih uočiti muvu i pokupiti je. To je sjajan test jer možda će tek polovina kandidata primietiti muvu, a jedan od deset njih će se sagnuti i pokupiti je. E pa osoba koja to uradi, idealna je za ovaj posao - otkrila je Trejsi. Njena izjava je zgrozila britansku javnost, koja dominantno smatra da se radi o sramnom i ponižavajućem ponašanju nadređenih.

Pogledajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas