Ceo svet potresla je vest da je tridesetogodišnja žena identifikovana kao Izabela preminula u bolnici u Poljskoj nakon što su doktori zbog strogog zakona o abortusu čekali da fetus umre kako bi joj pomogli.

Haosu na mrežama koji traje nedeljama pridružio se i naš proslavljeni glumac Milan Marić koji je i te kako imao šta da kaže na ovu temu.

On je na Tviteru podelio fotografije nesrećne žene i oštro osudio zakon.

"Najobičniji je***i nekrofili koji kroz priču o natalitetu namiruju svoju potrebu za matretiranjem i smrću", napisao je glumac besno, a komentari nisu izostali.

"Strašno. Ako su već odlučili da je opet srednji vek, sad žene treba da uzmu baklje i spale ih sve... Kad god bilo koja crkva uzme vlast, bude ovako", "Mene su najviše zgrozili "doktori", da spale diplome, sve im je džabe. Jadna žena", "Zakon je monstruozan i ja ga podržavam"... samo su neki od komentara podrške.

milan maric
Youtube 

Naravno, bilo je, očekivano, i onih koji ne vide ništa loše u zakonu koji ograničava osnovna ženska prava.

Inače, abortus je u Poljskoj dozvoljen samo u slučajevima kada je trudnoća posledica silovanja, nastala iz incestnog odnosa ili kada ugrožava zdravlje i život majke.

Smrt ove mlade majke, koju je advokat njene porodice Jolanta Budzovska, povezala sa strogim Zakonom o abortusu, izazvala je proteste u nekoliko poljskih gradova, ali i ljutite reakcije žena na društvenim mrežama širom sveta. Mnoge od nih solidarisale su se sa ženama iz Poljske, ali za sada nema ni naznaka da će predlog ukidanja zakona biti uzet u razmatranje.