Britni Spirs (39) zahvalila je u ponedjeljak obožavateljima koji su sproveli dugu kampanju za okončanje višegodišnjeg starateljstva njenog oca nad njom.

Pop zvezda je to komentarisala na Tvuteru nakon presude koja je prošle nedelje onemogućila njenom ocu Džejmiju Spirsu nadzor nad imovinom pevačice, čija vrednost se procenjuje na 60 miliona dolara i odredila datum u novembru za raspravu hoće li se potpuno ukinitu kompletno starateljstvo.

U međuvremenu kao privremenog upravnika finansijama pevačice sud je imenovao kalifornijskog računovođu Džona Zabela.

britni spirs
printscreen/instagram 

"Nemam reči zbog vas i vaše upornosti da me oslobodite starateljstva. Moj život sada ide u tom smeru !!! Plakala sam sinoć dva sata jer su moji obožavatelji najbolji i to znam", napisala je pevačica u poruci za pokret #FreeBritney.

Podsetimo, starateljstvo nad pevačicom je određeno 2008. nakon što je Britni doživela psihički slom i podrazumeva kontrolu velikog broja njenih finansijsih i poslova vezanih za njenu karijeru.

Pokret #FreeBritney, koji je na društvenim mrežama pokrenula mala grupa obožavatelja 2019. bučno je demonstrirao u vreme sudskih rasprava u ovom slučaju, opisanom u dokumentarnom filmu "Framing Britney Spears", objavljenom u februaru.

Pevačica je u junu pojačala napore kako bi ukinula starateljstvo nad njom, a u svedočenju koje je bilo javno iznela je da je to ponižavajuće i uvredljivo, kao i da želi svoj život nazad.

Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia, Wagner AZ / BENS / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Britni Spirs