Mnogima su psi više od ljubimca - zapravo, neretko ih gledamo kao članove porodice.

Sa njima delimo sve, i lepo i ružno, a brojna istraživanja dokazala su pozitivan uticaj kućnih ljubimaca na mentalno, ali i fizičko zdravlje ljudi.

Međutim, koliko god ih mazili i pazili, nekad se nezgode jednostavno dogode, a upravo je svoje iskustvo na ovu temu podelila jedna od naših najpoznatijih influenserki Ena Luna, i upozorila sve one koji imaju ljubimce na čestu grešku koju smo, verovatno svi mi barem jednom napravili.

Naime, Ena je na storijima objasnila da se njen pas Džindžer povredila, a potom objasnila i kako.

ena luna stori o psu
printscreen/instagram 

"Džindžer se nekoliko puta našla na pokretnim stepenicama i nikad se nije plašila, niti smo imali neki problem", započela je influenserka i dodala:

"Nešto što je nama delovalo potpuno bezazleno, zapravo nije".

ena luna stori o psu
printscreen/instagram 

"Dok smo bili na moru, skočila je na stepenicu nezgodno i kandža joj se zaglavila u tim "reckama". Morali su da je uspavaju da bi joj izvukli polomljenu kandžu i da bi je zašili. Veterinar je rekao da se to često dešava na pokretnim stepenicama i da je uvek bolje nositi ih u rukama", dodala je Ena.

Ena je otkrila da je sada njen pas dobro, iako i dalje diže pobvređenu šapu, maznija je i opreznija.

"Verujem da ju je to strašno bolelo. Ne mogu ni da zamislim", objasnila je Ena.

Kako kaže, želela je da skrene pažnju svim vlasnicima ljubimaca, a nezgoda se dogodila dok oni nisu bili tu, a ovako nešto nije vezano samo za tržne centre gde su najviše postavljene pokretne stepenice, već se može dogoditi i na otvorenom te je uvek dobro da svoje pse ponesete u rukama, ili da idete regularnim stepenicama.