Sigurni smo da se i vama bar jednom dogodilo  da prilikom kupovine nekad uletite u majicu broj 36, a da nekad pantalone broj 40 ne možete ni da navučete preko bokova. Onda uzmete veličinu 42, a zapravo nosite 38... Pa tako dolazite u situaciju da u kabinu morate da ponesete više veličine kako biste pronašli onu odgavarajuću.

Međutim, izgleda da je nam je trik, bar kada je reč o Zarinim komadima čitavo vreme bio pred nosom, a da toga nismo bile ni svesne. Ako je Zara vaša omiljena šoping destinacija pažljivo čitajte nastavak...

Na nalogu na TikToka, pod imenom Officially Outfits, tvrde da Zarina odeća ima tajni simbol upravo na etiketi s cenom, koji nam otkriva hoće garderoba li biti u skladu sa našom uobičajenom veličinom ili ipak treba da posegemo za većim ili manjim brojem. Dakle, stvar je u kroju, i nema veze s tim da li smo smršali ili možda nabacili koji kilogram.

"Nisi sigurna koju veličinu treba da odabereš u Zari?" postavili su pitanje u videozapisu, pre nego što su pokazali etiketu koja ima trougao oko rupice kroz koju prolazi konac.

Zara ima tajne simoble na etiketama tiktok/officially_outfits

"Mali kvadrat oko rupe znači da je veličina ispravna. Uzmi svoju normalnu veličinu", kaže korisnik TikToka, pre nego što se prebaci na nalepnicu koja ima trougao oko rupe.

"Trougao oko rupe znači da je model manjega kroja, pa slobodno uzmi veću veličinu."

U međuvremenu je još jedan korisnica TikToka, pod imenom Cookiemonster210, podržala teoriju, rekavši da joj je prodavačica iz Zare potvrdila ovu teroriju kada je kupovala garderobu.

"Upravo sam otkrila najluđi Zara trik ikad i to će svima promeniti život na bolje. Dakle, gospođa koja radi u registru u osnovi mi je rekla da sve što ima kvadrat znači da je tačna veličina i sve što ima trougao znači da trebaš uzeti veći broj."

oznake na zarinim etiketama otkrivaju pravu veličinu
Shutterstock