Sigurno ste i sami primetili da konfekcijski brojevi u Zari nisu uvek isti, odnosno jednom nosite S, a drugi put morate potražiti L veličinu. Takve situacije neretko sputavaju od online kupovine jer mnogi prvo žele da isprobaju komade kako bi bili sigurni da im savršeno pristaje.

Pre nego što sa hrpom garderobe odete u kabinu, dobro je proveriti šta piše na etiketama pojedinog artikla, a TikTok profil @officially_outfits tvrdi kako imaju super trik koji će vam pomoći da saznate da li vam treba manji ili veći broj.

Naime, sve što treba da uradite je da pogledate da li se na etiketi nalazi sivi kvadrat ili sivi trougao. Oni tvrde kako ti "tajni" simboli ukazuju o kakvom se kroju radi. Naime, ako je na gornjem delu etikete nacrtan sivi kvadrat, odeća je true to size, odnosno veličina je normalna, a ako je nacrtan sivi trougao, trebalo bi da pripazite, odnosno zameniti uobičajenu veličinu jer je reč o manjem kroju pa biste trebali da potražite veći broj.

zara etiketa
TiKTok 

Jedna Tiktokerka je potvrdila ovu teoriju.

- Dok sam plaćala na blagajni, zaposlena devojka mi je rekla da svi komadi koji na etiketi imaju kvadrat dolaze u realnoj veličini, a svi komadi s označenim trouglom su manji od uobičajenih pa potražite veći konfekcijski broj od onog kojeg inače nosite.

zara etiketa
TiKTok 

Dakle, sada znate šta treba da gledate na etiketi akko ne biste omanuli sa veličinom.

@officially_outfits

Zara sizing guide.. #zara#fyp#zarahaul#fashion

♬ original sound - officiallyoutfits