Naslednica carstva Inditex, u čijem se sklopu nalaze modni brendovi Zara, Bershka, Pull&Bear, Stradivarius, Massimo Dutti, Oysho, Zara Home i Uterqüe, trudi se da vodi miran porodični život daleko od očiju javnosti, baš poput svog oca Amacija Ortege koji je 6. najbogatiji čovek na svetu.

Za razliku od većine omladine, koja skandalima i israznim pričama pune žutu štampu, Marta Ortega je radoholičarka. Tokom studija poslovnog menadžemnta radila je u jednoj od očevih radnjih u Londonu kao prodavačica. Danas je kreativna savetnica linije Zara Women i nagađa se da je otac Amancio priprema za preuzimanje Zarinog carstva.

Kada je Martin stil u pitanju, dosta vam govori i njeno poslovno opredeljenje u svetu mode u najpoznatijem high-street brendu Zara. Iako su retke fotografije i pojavljivanja u javnosti koja pokazuju razliku između poslovnog i privatnog stajlinga, najčešće su na njoj komadi iz Zarih kolekcija koje voli da kombinuje sa dizajnerskim komadima.

ANGULAR-Luis Miguel Gonzalez / The Photo One / Profimedia, Skyler2018 / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Marta Ortega uživa u putovanjima sa mužem.

Španski mediji su zabeležili da je samo jednom odstupila od Zarinog modnog komada i to neverovatnom kreacijom dobrog prijatelja Narcisa Rodrigueza koju je ponela na svom venčanju pre 9 godina.

Iako se retko može videti u javnosti, naslednica spanskog modnog carstva, Marta Ortega, je dokaz zašto njen bresprekoran stil vredi ispratiti s pažnjom. Poput brojnih dama širom sveta, Marta Ortega najčešće nosi komade sa potpisom brendova u očevom vlasništvu, a neretko ih kombinuje i sa dizajnerskim komadima.

cerka vlasnika zare marta ortega sa svojim muzem
Newspress / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Španski mediji slave njen način interpretacije aktuelnih trendova, koji su uvek u prvom planu, a koje ona nosi na u potpunosti elegantan i sofisticiran način, tako da svaki komad deluje udobno i vrlo nosivo.

Za konjičke trke u Madridu uglavnom je za sebe birala komade koji predstavlju savršenu kombinaciju normcore i athleisure stila odevanja. Udobna, sveža i posebno lagana za nošenje, ova odevna kombinacija može predstavljati idealnu letnju uniformu.

marta ortega stil
Ngel DíAz BriñAs / Zuma Press / Profimedia 

Najpamtljivije izdanje Marte Ortege jeste sa trka u Madridu u haljini s potpisom Zare. U ružičastoj, bordo i vojnički zelenoj boji, ovaj odevni predmet osvaja svojim retro šarmom, a kako se navodi na Zarinim stranicama, stvoren je u Maroku od prijatnih materijala, pamuka i viskoze.

Marta Ortega obožava šire modele, pa tako i u prethodnoj sezoni nije ostala bez omiljenog carrot modela pantalona. Reč je o modelu širokih nogavica i naglašenim strukom. Uz to je ponela i oversized karirani kaput u njenoj omiljenoj bež boji.