Iako ima samo 23 godine, Elena Kitić već je ostavila ogroman pečat na našoj muzičkoj sceni. Talentovana pevačica od samog početka privlačila je pažnju nesvakidašnjom pojavom, ali i neobičnim glasom, a svoju kreativnost iskazala je i kroz spotove, te neretko bila i pionir kada su neke nove stvari u pitanju.

Na društvenim mrežama prati je ogroman broj ljudi, te samo na Instagramu ima preko 279 hiljada pratilaca. Svaka njena pesma aspolutni je hit, i neretko završi na prvom mestu u trendingu, a Elena se trudi da svaki put svojim obožavateljima donese nešto novo.

Sa druge strane, privatan život čuva od očiju javnosti i trudi se da karijeru ne gradi na skandalima već isključivo na dobroj muzici.

elena kitic je jedna od najpopularnijih pevacica u regionu
Instagram 

Međutim, istina je da je, pored svih talenata i neosporne lepote, sa razlogom krase i nadimci da je "modni kameleon" i "apsolutna kraljica transformacije".

I zaista, dovoljno je da pogledate neke njene fotografije iz prošlosti da bi shvatil da je sve što se priča za nju apsolutno zasluženo.

No, da krenemo od samog početka!

Za Elenin neosporan muzički talenat saznalo se još pre mnogo godina kada se, kao tinejdžerka, snimala sa svojim prijateljima na karaoke večerima. Muzičku karijeru je započela sa pesmom na engleskom, pod nazivom "Better days", za koju malo ko zna da postoji. U spotu za pomenuti singl Elena je bila u futurističkom stajlingu, koji verovatno danas ne bi mogla ni da zamisli na sebi.

elena kitic u svom prvom spotu better days
printscreen/vimeo 

Dve godine kasnije izlazi singl za pesmu "Folira", nastao u saradnji sa Džala Bratom, koji sada broji oko 36 miliona pregleda, a Elena je izgledala potpuno drugačije.

elena kitic u spotu folira
printscreen/youtube 

Mnogima je bilo jasno da je regionalna scena dobila novu mladu nadu, a u narednom periodu, Elena nije prestajala da iznenađuje transformacijama imidža. 

Usledila je pesma "Zlato" koja je podigla ogromu prašinu jer su lepu pevačicu u spotu posipali zlatnom prašinom, a u ovom spotu Elena je izgledala poput moderne gejše sa neobičnom šminkom i kosom koja joj je bila gotovo do kolena.

elena kitic u spotu zlato
printscreen/youtube 

Sa svakim svojim novim spotom odlazila je korak dalje, po uzoru na svetske zvezde, a primera radi, za "Zabranjujem" uradila je prvi vertikalni spot na Balkanu. Tada je rekla da joj je ova pesma po zvuku najbliža i da sa njom najavljuje svoj prvi album.

U spotu je predstavila sjajna izdanja, a pevačica već ima neki svoj prepoznatljiv fazon koji odskače od svega do sada viđenog na Balkanu.

Jedan od spotova koji je takođe privukao veliku pažnju je za pesmu "Fobije", u kom je Kitićeva bila prekrivena samo školjkama i biserima.

elena kitic u spotu fobije
printscreen/youtube/Elena Kitić 

Međutim, mimo muzičke karijere, Elena je neko ko i te kako zna kako da ustalasa mreže. Pre nekoliko meseci pisalo se o njenim novim tetovažama, od kojih je crtež leptira istetovirala na licu, a nedavno je ponovo napravila ogromnu promenu kada je ne samo skratila kosu, već je i ofarbala u crveno.

Iako je evidentno da je duga kosa na neki način njen zaštitni znak, sa druge strane, neobična šminka, futuristička izdanja, kombinacija nespojivog, sa mešavinom stila po uzoru na američke reperke, Elena se zasluženo našla na listama najbolje odevenih mladih zvezda.

Pisalo se i o njenim intervencijama, iako nikada zvanično nije bilo potvrde sa njene strane, a zanimljivo je i to da mnoge dame upravo žele Elenin nos i usne, te njenu sliku donose kod brojnih poznatih plastičnih hirurga ne bi li joj što više sličile.

Kako je Elena izgledala u detinjstvu, a potom i na samom početku karijere, kao i neka modna izdanja koja su podigla ogromnu prašinu kasnije kada je već postala poznata i popularna, pogledajte u galeriji ispod.

Instagram, printscrteen/youtube Elena Kitić transformacija od početka karijere do danas