Zara je verovatno jedan od najprepoznatljivijih i najpopularnijih high street brendova u svetu. Sa svojim sestrinskim brendovima ovo špansko modno carstvo godišnje zaradi milione i milione evra, a stajliš komadi s potpisom Zare završe u ormanima svetskih trendseterki.

Obzirom da devojke sa ovih područja obožavaju odlazak i kupovinu komada u Zarinim radnjama, odlučili smo da im sastavimo jedan mali vodič svih trikova i saveta koji će im olakšati šoping, ali i uštedeti vreme i novac.

Nezavisno od toga da li kupovinu obavljaš u radnji ili online sajtu Zara, ovi saveti ti mnogo mogu pomoći kako bi krajnji cilj šopinga bio uspešan.

Rasprodati modeli

Baš si želela neku haljinu, ali nisi je kupila na vreme i sada se rasprodala. Ne brini, postoji šansa da saznaš kada će se ponovno vratiti u prodaju. Primetile smo da se mnogi najprodavaniji modeli često obnavljaju i čak vraćaju sledeće godine ako su bili posebno popularni. Obično, ako artiklu sledi dopuna, imaće poruku “uskoro” pored rasprodatog broja – što je moguće videti na online shopu brenda. Klikni na “uskoro” da dodaj svoju email adresu, a onda će te tada Zara obavestiti kada željeni artikl ponovno bude na stanju i spreman za isporuku na tvoju kućnu adresu.

zara prodavnica pastelna zenska odela
Shutterstock 

Zarini tajno sniženi komadi

Iako se ne oglašava kao rasprodaja, odeljak Zara Special Prices koji se može pronaći u svakom trenu tog brenda, u osnovi je upravo deo sa sniženom odećom. Tamo se može pronaći odeća iz svake kategorije, od haljina do kaputa i cipela, a neki komadi mogu biti sniženi i za 50%. Iako su nekad tu bili basic Zarini komadi, čini se da sada ova sekcija uključuje i modele iz aktualne kolekcije, samo po sniženoj ceni.

Važan simbol na etiketama

Sigurno si i sama primetila da konfekcijski brojevi u Zari nisu uvek isti, odnosno jednom nosiš S, a drugi put moraš potražiti L. Kako bi rešila neodumicu koji broj ti je potreban, postoji jedan jako koristan trik. Sve što treba da uradiš kako bi znala koja će ti veličina odgovarati jeste da pogledaš na papirnoj etiketi u delu gde je zakačen za konac da li se nalazi sivi kvadrat ili sivi trougao. Ti simboli govore da li napisana veličina rezonuje sa onom u praksi. Naime, ako je na gornjem delu etikete nacrtan sivi kvadrat, to znači da je to tvoja regularna veličina, a ako je nacrtan sivi trougao, treba da pripaziš, odnosno zameniš uobičajenu veličinu, jer je reč o manjem kroju pa treba uzeti veći broj.

zara prodavnica logo
Shutterstock 

Zarine rasprodaje

Nekad je Zara imala rasprodaje u skladu s glavnim zimskim i letnjim periodima, ali prošle godine priredili su nam puno dodatnih iznenađenja, poput Zara Black Friday-a. Zara je tako prestala otkrivati kada će krenuti s rasprodajom svojih kolekcija, a osim sezonskih, možemo očekivati da će biti i par periodničnih popusta tokom godine u nenajavljenim terminima – pa treba redovno proveravati njihovu stranicu. Takođe, odlična ideja je prijaviti se za Zarin newsletter koji će ti na email adresu poslati obaveštenje kada kreću sniženja i za koje komade.

devojke u letnjem sopingu
Freepik 

Neka i tvoja dostava bude besplatna!

Najjeftiniji način da dobiješ narudžbinu iz Zare je da je besplatno pošalješ direktno u radnju po svom izboru. Ponekad je narudžbina dostupna već sledećeg dana u radnji, tako da može biti veoma brzo u tvojim rukama. Ali, ako potrošiš više od 5.000 dinara, Zara će ti besplatno dostaviti naružbinu i na kućnu adresu – bez dodatnih troškova i komplikacija.

Kako lakše da pronađeš stvar?

Skroluješ Instagram i naletiš na modni komad kod nekih od tvojih omiljenih blogerki koja ti se mnogo dopada, ali ne znaš kako da ga pronađeš na sajtu? Influenserka Tatjana Angel nam je otkrila super savet! Od nedavno skrinšot, tj. prinstscreen bilo koje fotografije može poslužiti kao super pretraživač na Zara sajtu. Kada unesete fotografiju, automatski će vam prikazati šifru, fotografije sa sajtu, cenu, tako da ste spremni da imate istu stvar baš kao i vaša omiljena blogerka. 

kako da lakse pronadjete stvar na zarinom sajtu
screenshoot/instagram