Francuskinje su odavno oličenje vanvremenske elegancije i sjajnog stila, stoga ne čudi da se i dalje prozivaju najbolje obučenim ženama na svetu.

Francuskinje teže za klasikom, odnosno za modnim komadima koje mogu nositi godinama i uvek će izgledati sjajno.

Zato je u pokušaju kopiranja njihovog stila jednako važno znati šta to Francuskinje rado nose, a šta to nikada ne bi obukle.

Dok se u modnom svetu još uvek lome koplja oko beretki i odluke jesu li one kultni modni dodatak ili staromodni komad koji treba zaboraviti, tu je lista pet modnih komada koje Francuskinje baš nikada ne bi imale u svojim ormarima, uprkos tome što su neki komadi trendi ili vrlo popularni u ostalim modnim prestonicama kao što su London, Njujork i Los Anđeles.

Naglašen logo brenda

Francuskinjama ne smeta da pokažu YSL kopču na kaišu ili lako prepoznatljivu Dior 'saddle' torbu, ali tu prestaje njihovo isticanje brendova kojima upotpunjavaju svoje modne kombinacije. Nositi Chanel džemper u kombinaciji s nakitom istog brenda i brendiranom torbom za Francuskinje je jednostavno "previše".

Trenerke

Ovo ni ne iznenađuje, obzirom da je jedno od načela francuske mode ženstveno i klasično odevanje čak i za ležerne izlaske. Za razliku od farmerica ili udobnog oversize džempera, trenerke se jednostavno ne mogu doterati na isti način i bez obzira na ostale modne komade jednostavno uvek izgledaju kao odeća za teretanu i nikako se ne uklapaju u pariški šik.

Vrtoglavo visoke štikle u kojima se teško hoda

Neudobne cipele su veliko ne. Francuskinje uživaju u tome da izgledaju otmeno i dotjerano, ali nikada ne bi žrtvovale praktičnost u ime stila. Vrtoglavo visoke potpetice, čizme koje žuljaju i platforme zbog kojih se spotičete pri svakom koraku, jednostavno nemaju mesto u ormaru Francuskinja, bez obzira koliko slatko i zavodljivo izgledale.

Više svetlih boja u velikim dozama

Emily možda šeta Parizom u Barbie rozoj boji od glave do pete ili u svetloj kombinaciji narandžaste i zelene, ali teško da ćete prave Francuskinje sresti u takvim kombinacijama i nijansama. Francuskinje ne zaziru u potpunosti od boja, premda u tipičnom ormaru Francuskinja prevladavaju neutralne boje, a kada ih nose, nose ih u znatno manjim dozama.

Jeftini materijali

Bez obzira na to koliko novca imaju, Francuskinje uvek radije ulažu u prirodne materijale i komade koji će dugo trajati nego u jeftine trendi komade, poput pantalona od veštačke kože ili poliesterske bluze. Ponekad to može da znači da je potrebno više prištedeti kako biste priuštili "pravu stvar", ali onda ćete u ormaru imati itekako nosive komade koji odolevaju prolaznim trendovima i baš uvek izgledaju dobro.