Francuskinje su odavno oličenje vanvremenske elegancije i sjajnog stila, stoga ne čudi da se i dalje prozivaju najbolje obučenim ženama na svetu.

Francuskinje teže za klasikom, odnosno za modnim komadima koje mogu nositi godinama i uvek će izgledati sjajno.

Mnoge dame su pokušale da otkriju njihovu tajnu, a čini se da ona zapravo ne postoji, već da je ključ dobrog izgleda u vrlo jednostavnim pravilima koje treba slediti.

Ipak, iako imaju 3 komada bez kojih ne mogu, ovih nekoliko stvari ne bi obukle ni u ludilu.

Francuskinje su kraljice klasičnog stila i bezvremenskih komada.
Shutterstock 

Zato ti u nastavku otkrivamo 5 onih koje nikada nećete naći u njihovim ormarima.

1. Push-up grudnjak

Dok žene širom sveta žele da povećaju svoj dekolte uz pomoć grudnjaka, Francuskinje se time uglavnom ne opterećuju. Za njih su i male grudi senzualne i zato neće posegnuti za push-up modelom, nego će nositi klasične modele ili uopšte neće obući grudnjak.

2. Štikle "neboderke"

Francuskinja nikada ne bi nosila cipele sa previsokom potpeticom. Najbolje obučene žene na svetu igraju na kartu elegancije. Za sebe će odabrati cipele sa ravnim đonom poput baletanki, a kada je u pitanju obuća sa visokom štiklom, ostaće verne klasičnim salonkama.

Rijana prošetala u neboderkama koje Francuskinje nikada ne bi obule.
PapCulture / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

3. Istaknuto ime brenda

Francuskinje ne vole preterivanje, pa tako neće ni isticati logo modnih brendova u svojim kombinacijama. Za njih je to jadno i ponižavajuće.

4. Najlonke u boji kože

Za većinu modnih stručnjaka ovaj odevni komad već dugo je na lošem glasu. Iluzija golih nogu za njih je nepoželjna i smatraju da prednost moramo da damo najlonkama u drugim bojama. Francuskinje se slažu s njima.

Francuskinje smatraju da je iluzija golih nogu uz pomoć najlon čarapa na lošem glasu i zato ih gotovo nikada ne nose.
Instagram 

5. Sportska odeća je no, no

Trenerku i patike ostaviće za teretanu ili pak neku aktivnost na otvorenom. U trenerci sigurno neće obavljati svakodnevne obaveze ili je obući za bilo kakvu priliku koja nije usko vezana za sportske aktivnosti.