Ako do sada niste videli autentične komade dizajnera Safe Sahina, propustili ste priliku da iskusite novu stvarnost u dizajnu obuće. Zovu ga i avangardni genije koji iskače iz svih konvencionalnih tokova i baš zato ima ogromnu bazu pratilaca na Instagramu.

Na prvi pogled svaki Sahinov dizajn deluje "ugly" i nenosivo i kao previše materijala na nogama, a zapravo predstavlja spoj modne i udobne/ vrlo nosive obuće s koje ne možemo da skrenemo pogled.

Safa Sahin rođen je u Turskoj i u toj zemlji je 2008. diplomirao na Turkish Shoemakers Industrialists Institute Foundation.

Studirati dizajn u Turskoj, probiti se sa sopstvenim brendom, a zatim dobiti poželjnu poziciju u Nike-u zvuči kao već sada očaravajuća karijera za svakog dizajnera, ali Sahin je još uvek mlad i željan rada, i često napominje da je tek počeo sa stvaranjem nečeg novog.

Safa Sahin dizajnira futurističke patike za modnu kuću Balmain.
Instagram 

Imao je brojne izložbe, a osim dizajniranja obuće, slika i fotografiše. Svoj brend je osnovao 2012.godine.

Njegov talenat za kombinovanje tema iz sporta i visoke mode zapeo je za oko Nike-u gde je doveden 2016. od kada je i bio deo dizajnerskog tima iz Portlanda nešto manje od tri godine.

Svoje kreacije obuće pravi od materijala kao što su tečni poliester, silicijum i pleksiglas. Potpetice je uspeo da transformiše u fantastične, jedinstvene kreacije sa šarenim motivima, razigranim ukrasima i uglovima koji prkose gravitaciji.

Safa Sahin dizajnira futurističke patike za modnu kuću Balmain.
Instagram 

“Moja kolekcija obično zavisi od mog raspoloženja“, rekao je.

Od kad je lansirao svoju liniju obuće 2008. godine, uravnotežio je svoje kreativne potrebe sa praktičnim očekivanjima tržišta za spojem nosivih i apstraktnih cipela.

Patike koje je dizajnirao za modnu kuću Balmain dokazuju ipak da nije mnogo odstupio od svog futurističkog dizajna i umetničke vizije mode.

U galeriji pogledajte još neke njegove kreacije koje važe za najtraženije među modnim svetom:

Instagram Safa Sahin je dizajner neobičenih patika za modni brend Balmain.