Kanski festival postao je svojevrsna modna smotra, gde se poznate dame iz svetskog šou biznisa takmiče koja će ostaviti najbolji utisak i poneti najneobičniju toaletu.

Jedna od onih koja je privukla najviše pažnje na ovogodišnjem festivalu u Kanu svakako je slavna glumica Marion Kotijar, koja je svojom kreacijom ostavila sve bez daha.

Kako je i sama glumica rekla, prvi put je haljinu videla u julu 2020. godine na maloj prezentaciji i istog trenutka se zaljubila u nju. "Izgleda kao umetničko delo", rekla je Marion, a zapravo u neku ruku to i jeste.

I zaista ova kreacija koju potpisuje modni brend Šanel je zapravo pravo malo umetničko delo - na njoj je radilo nekoliko krojačica i to tačno 322 sata!

maruon kotijar haljina
Newspress / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Glamuroznu toaletu Šanel je predstavio na reviji visoke mode prošle godine, gde ju je Marion i ugledala.

"Kad sam prvi put videla haljinu, želela sam odmah da je obučem", rekla je glumica, no zbog pandemije korona virusa ova toaleta morala je da sačeka svojih pet minuta. Čini se da je bilo vredno čekanja!

Na njoj su tri vrste čipke položene na dvostruki svileni til, a gornji deo napravljen je na veoma poseban način.

haljina marion kotijar
LAURENT LAURENT VU / Sipa Press / Profimedia 

Naime, da bi se dobio efekat folije koja je zalepljena na kožu, bilo je potrebno da se specijalan silikon premaže preko staklenih ploča, položi preko čipke, a onda zagreva kako bi se dobili tanki listići.

Mnogi su bili zainteresovani za cenu ovog modnog umetničkog dela, ali ona nigde nije obljavnjena niti je na interentu dostupna ta informacija. Očigledno da je reč o unikatnom modelu koji se još uvek nije našao u prodaji.

Lepa brineta veruje da je kreacija umetnička i konceptualna, ali istovremeno i lagana i ženstvena. Sjajno ju je opisala, jer upravo takav utisak na nas ostavlja Francuskinja u ovoj kombinaciji.

Više modnih odabira poznatih dama sa ovogodišnjeg Kanskog festivala pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia, Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia Kanski festival 2021 najbolje obučene