Mija Knežević napravila je blog s misijom da pokuša da nauči ljude šta je stil i lepota jednostavnosti, jer smatra da je jednostavnost u ponašanju i oblačenju najotmenija.

Jednom prilikom je izjavila da je smatra da je stil zapravo duboko povezan sa karakterom. Modni stil govori pre nego što se usta otvore, pa tako nije važno da li ideje uzimate iz časopisa, ili se trudite da ostanete potpuno originalni.

Mija Knežević smatra da je jednostavnost u ponašanju i oblačenju najotmenija, a njeni obožavaoci širom sveta i priznanja u svetu mode potvrđuju da je u pravu.

mija knezevic modni stil
Profimedia 

Mija je završila studije vizuelnih komunikacija u Londonu, i master iz medija i kulture na Univerzitetu u Njujorku. Ova devojka neobičnog stila se ipak najviše proslavila zahvaljujući blog stranicom Mij-a-porter.com koju je pokrenula 2008. godine sa samo 500 pratilaca, dok je još uvek studirala u Londonu. Brzi rast njene popularnosti na društvenim mrežama primetili su i ljudi iz sveta mode, tako ubrzo postala zaštitno lice brenda Sidney to wear, kao i ambasador brenda Burberry za Srbiju. 

Imala je priliku da bude zaštitno lice nekoliko kampanja, a jedna koju je uradila za Sidney to wear je po želji Ane Vintur završila u Vogu. Pojavila se i u mnoštvu najpriznatijih modnih magazina poput “Elle”, “Cosmopolitan”, “Harpers Bazar ...

Kao i obično, i ove sezona Mija nam donosi pregršt modne inspiracije koje krase ove letnje dane. Izdvojili smo šik kombinacije u kojima ćete zablistati ovog leta.

Bela košulja je uvek dobar izbor, a ako joj tome pridodate i top zanimljivog dezena i lagane pantalone dobijate pravi letnji outfit.

 Oversize košulje kratkih rukava ovog leta su must, a ukoliko ih krasi i zanimljiv print znajte da nećete proći neprimećeno.

Koliko je samo voljena zelena boja ove sezona možemo zaključiti da je jedna od vodećih ovog leta. U kombinaciji sa belom odaje utisak vedrine i, uprkos materijalima koje nosite, ležernog stila.

Ljubičasta i žuta su uvek dobra ideja! S tim se slaže i Mija Knežević koja je rado ukombinovala svilenkastu haljinu i baletanke i tome prirodala laganiju overshirt, idealnu opciju za hladnije letnje noći.

Boho stil je ono što se apsolutno slaže uz Mijin lik i delo. Iako je njen stil oseća dozu nostalgije za klasičnim odevanjem, najviše zbog mesta gde je živela (Švajcarska i London), Mija je ipak neko ko voli avanture, promene i minimalizam. Tako možeomo opisati i boho stil minimalističko-avanturistički.