Žuljevi i slične ranice nisu nimalo privlačna posledica nošenja obuće te će i najlepše cipele ili sandale učiniti omraženima, a to svakako ne želimo.
Kako biste se rešili ovog vrlo čestog problema, naročito u prelaznom periodu, kad krećemo s laganijom, otvorenijom obućom, pomoći će vam ovaj jednostavan, ali vrlo učinkovit savet.

Pre svega da naučimo zbog čega dolazi do žuljeva. Naime topla i vlažna okolina u obući podstiče njihovo stvaranje - bez obzira na to nosite li visoke potpetice, sandale sa kaišićima, natikače ili špicaste ravne cipele.

Uz pomoć ovog rešenja, bolni mehurići više nemaju šanse ni u novoj ni u staroj obući koju ste jedva čekali nakon jesensko-zimske pauze.

mokasine
Print Screen/Zara 

Trik je u običnom dezodoransu u spreju koji, nadamo se, svi imamo na polici u kupatilu.

Dakle sledeći put kad izađete u cipelama ili sandalama za koje znate da vam mogu napraviti žuljeve, samo prethodno nanesite malo dezodoransa na delove stopala na kojima vas obuća žulja ili vam se kaišići urezuju.

moda
Shutterstock 

Svi se verovatno pitate kako funkcioniše ovaj trik?

Mehurići su šupljine ispunjene tečnošću koje nastaju npr. kada se o kožu trlja obuća dok se znojimo. Dezodorans pak prvenstveno osigurava da se koža manje znoji, što zauzvrat smanjuje mogućnost nastanka žuljeva.

Dezodorans roll on takođe može poslužiti, ali ne i kada žurimo i treba što pre da izgletimo iz stana jer mu je potrebno više vremena da se osuši.