Iako je obuća s visokom potpeticom usled globalne pandemije i potrebe za udobnošću poslednjih meseci ostala u drugom planu, njene zahvalne verzije s petom visokom tek nekoliko centimetara i dalje su poželjne, a u prilog tome dovoljno govori bogata ponuda istih na policama prodavnica.

Takozvane slingback cipele čija je glavna karakteristika otvoreni dizajn pete danas su najpoželjnije s dodatkom minijaturne pete.

Ovaj tip obuće daruje potrebne centimetre figuri bez žrtvovanja udobnosti, a samim tim ne čudi popularnost koju uživaju na modnoj sceni.

U prilog popularnosti slingback cipela dovoljno govore i podaci modnog pretraživača Lyst prema kojem su pretrage za njima značajno skočile u prvim mesecima 2021. godine, a svojim elegantnim izgledom neretko nadmašuju salonke.

Kao njihovu glavnu prednost žene ističu udobnost. Zahvaljujući dizajnu u znaku kaišića koji obavija gležanj, ne postoji bojazan od potencijalnih žuljeva na peti, a ukoliko se odlučite za model cipela slingback sa stabilnom blok ili minijaturnom petom kitten, u njima ćete nesumnjivo izdržati ceo dan.