FARMERKE KOJE JE MERILIN MONRO NOSILA 60-ih SU TREND PROLEĆA: Potražite model koji ističe struk i pristaje većini žena

Nakon skinny farmerica koje su godinama vladale modnom scenom, vreme je da ih zamenimo mom jeans modelima sa širim nogavicama koje se zasnivaju na udobnosti.

Shutterstock

Kad je su u pitanju farmerke, već neko vreme fokus je na modelima koji su opušteniji i mogli bismo reći 'anti-skinny', dakle, poželjno je da su nogavice šire, a struk viši.

I dok pripijene farmerke čvrsto prijanjanju uz figuru, visoki struk i šire nogavice tzv. mom jeansa pružaju dosta više komfora.

U svojim omiljenim širim farmerkama street style zvezde poput Keti Holms, Hejli Biber ili Kendal Džener pokazuju kako će ovoga proleća sve biti u znaku trendi ležernosti.

Široki krojevi i dalje će biti in kad se radi o modelima farmerica, a ta nas modna priča vodi u 1960-e s filmskom ikonom Merlin Monro. Upravo suprotno tadašnjem prevladavajućem trendu lepršavih pantalona, plavokosa zavodnica proslavila je mom jeans koji svoju dominaciju nastavlja i ovoga proleća!

Kako kombinovati mom jeans?

Suprotno ukorenjenom mišljenju da farmerke visokog struka stoje samo retkima, ovakvi modeli zapravo laskaju mnogim tipovima građe i ističu struk.

Instagram 

Majice i košulje najbolje izgledaju kada su uvučene u ovakav model farmerica. Ako ih kombinirate npr. s elegantnijim komadima poput svilene bluze ili topa s volanima, možete stajling dodatno upotpuniti i kaišem.

Kada je obuća u pitanju, slažu se apsolutno uz sve od patika, preko trendi mokasina do cipela na štiklu.

Ukoliko ste u potrazi za mom jeans modelom farmerica, pronađite svoj savršeni model sa etiketom popularnih high street brendova u galeriji:

STRADIVARIUS Mom jeans su ponovo hit, a mogu se pronaći u radnjam high street brendova.