Nakon što je vladavina skinny modela farmerki završena i da na modnu scenu stupaju modeli širih nogavica, nova modna sezona donosi i promene po pitanju boje.

Naime, ovog proleća vrlo su trendi farmerke tamnijih nijansi koje pružaju dobar kontrast veselim bojama sezone. Kada je reč o novim trendovima fokus je obično na kroju, a ove sezone posebno su popularni lepršavi krojevi, ali i ravne nogavica, baš kakve bira i naša influenserka Tamara Kalinić.

ove sezone nosimo tamniji džins
Rachpoot / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Zbog toga popularne farmerke izgledaju super, šik i predstavljaju savršenu osnovu za proleće. Inače, ovi modeli dolaze u svim spomenutim trendi krojevima i ne izgledaju nimalo dosadno, već stilski vrlo doterano.

Kada se radi o kombinacijama sa tamnim farmerkama, pravilo kog se pridržavamo jeste suprotnosti se privlače. Kako celokupna modna kombinacija ne bi bila previše tamna, sa ovim modelom dobro je kombinovati svetle boje.

Posebno su popularne svetloplava, ružičasta, bež i lila, a pravila nema sve dok se dobro osećate u toj kombinaciji.

Tamne farmerke predstavljaju sjajnu osnovu svakog stajlinga, bez obzira da li želite da ih nositi uz sako, bluzu, kaput ili majicu. Sa ovim modelom je nemoguće pogrešiti. Idealan je za poslovne događaje ili elegantne izlaske uz salonke i čizme, a za svakodnevne izlaske odličan su izbor patike.