Nema potrebe za panikom, jer ni najveći modni stručnjaci vam neće reći da izbacite svoje voljene mom jeans ravnih nogavica ili uske farmerke jer, pre svega, teksas, u kom god obliku da se pojavi - on je klasik.

Zato se isplati ulagati u modele i brendove koji rade dobar posao kada je u pitanju stajling i vaša figura, i uvek se držite stilova koje volite, bez obzira šta je „in“ trenutno.

To, naravno, ne znači da trendovi teksasa ne postoje. Svaka godina sa sobom donosi neku vrstu novosti, bilo da je to suptilna ažuriranja klasičnog oblika farmerki, vraćanje starih modela ili uvođenje potpuno novih.

Dakle, iako ćemo definitivno i dalje nositi naše klasike (ravne nogavice, Levi’s 501), takođe ćemo eksperimentisati sa nekim od najnovijih krojeva.

Trenutne modne opsesije kada su u pitanju farmerke možete pogledati u nastavku liste od 6 teksas trendova za koje predviđamo da će biti hit u 2022, a evo kako ih uticajni ljudi nose:

1. Široke i pocepane

Opuštene široke farmerke se već neko vreme vraćaju u naš svakodnevni život. Ove godine očekujte više verzija za još više vajba iz 90-ih.

Široke farmerke se već neko vreme vraćaju u naš svakodnevni život.
Instagram 

2. Krojena široka nogavica

Sa čvrstim teksasom i bez poderanih kolena ili izlizanih ivica, ove farmerke širokih nogavica su pametnija interpretacija omiljenih opuštenih farmerki generacije Z.

Farmerke širokih nogavica su omiljene među generacijom Z.
Instagram 

3. Farmerke sa dezenom

Reformacija je već pokrenula mikro trend zahvaljujući farmerkama sa dezenom. Sa sve više i više brendova teksasa koji su bogati neobičnim stilom, predviđamo da će oni postati sve popularniji, posebno za proleće.

Farmerke sa printom će naročito biti popularne na proleće.
Instagram 

4. Duge do poda

Ako redovno nosite kratke farmerke, zašto ne isprobate dužu verziju za 2022. godinu? To je trenutni način da ažurirate jednostavnu odeću.

Dugački modeli farmerica će dominirati u 2022.
Instagram 

5. Plitke farmerke 

Y2K moda preuzima vlast, hteli mi to ili ne, pa tako počinjemo polako da se približavamo ideji o plitkom modelu ravnih nogavica za 2022.

Polako počinjemo da se priblažavamo ideji o nošenju plitkih farmerica.
Instagram 

6. Tamne farmerke

Tamnije verzije su siguran način da i dalje izgledate klasično dok nosite teksas. Ovi strukirani modeli bi mogli da funkcionišu čak i u opuštenijim kancelarijama.

Tamnije verzije teksas su siguran klasik.
Instagram