Kad je su u pitanju farmerke, već neko vreme fokus je na modelima koji su opušteniji i mogli bismo reći 'anti-skinny', dakle, poželjno je da su nogavice šire, a struk viši.

I dok pripijene farmerke čvrsto prijanjanju uz figuru, visoki struk i šire nogavice tzv. mom jeansa pružaju dosta više komfora.

U svojim omiljenim širim farmerkama street style zvezde poput Keti Holms, Hejli Biber ili Kendal Džener pokazuju kako će ovoga proleća sve biti u znaku trendi ležernosti.

Široki krojevi i dalje će biti in kad se radi o modelima farmerica, a ta nas modna priča vodi u 1960-e s filmskom ikonom Merlin Monro. Upravo suprotno tadašnjem prevladavajućem trendu lepršavih pantalona, plavokosa zavodnica proslavila je mom jeans koji svoju dominaciju nastavlja i ovoga proleća!

Kako kombinovati mom jeans?

Suprotno ukorenjenom mišljenju da farmerke visokog struka stoje samo retkima, ovakvi modeli zapravo laskaju mnogim tipovima građe i ističu struk.

Mom jeans farmerke se odlično slažu uz mokasine.
Instagram 

Majice i košulje najbolje izgledaju kada su uvučene u ovakav model farmerica. Ako ih kombinirate npr. s elegantnijim komadima poput svilene bluze ili topa s volanima, možete stajling dodatno upotpuniti i kaišem.

Kada je obuća u pitanju, slažu se apsolutno uz sve od patika, preko trendi mokasina do cipela na štiklu.

Ukoliko ste u potrazi za mom jeans modelom farmerica, pronađite svoj savršeni model sa etiketom popularnih high street brendova u galeriji:

STRADIVARIUS Mom jeans su ponovo hit, a mogu se pronaći u radnjam high street brendova.