Skupoceni brend visoke mode, Bottega Veneta, nedavno je izbacio neobične sandale koje se već rasprodaju munjevitom brzinom.

Reč je o modelu koji se može pronaći u dve izuzetno popularne boje, plavoj i onoj koja je postala Venetin zaštitni znak - zelenoj.

Dok je crvena poznata kao zaštitni znak Louboutina, narandžasta asocira na Hermesove torbe, a plava se smestila u okrilje kuće Tiffany, Veneta je pak svoj potpis kombinovala sa tamno zelenom bojom, poznata kao i Bottega zelena.

Za to je aslužan donedavni 35-godišnji kreativni direktor, Danijel Li, koji je pre nekoliko dana, nakon tri godine na čelu ove kuće, najavio svoj odlazak.

Ipak, iza njega ostaje jasna vizija brenda koju je uspeo da iskristališe nakon tek tri godine provedene na vodećoj poziciji.

Detalji dosadašnjih kolekcija, a naročito neobične sandale, uvek su se u svetu mode izdvajali kao trend, a isto se dogodilo i ovaj put. Poznati po diktiranju novih trendova, ali i usklađivanju s tokom modernog sveta, Bottega Veneta svojim modelima sandala neretko izaziva podeljenja mišljenja.

bottega veneta sandale sa kaisem poput telefonske zice
Instagram 

Sećate li se onih sa mrežastim detaljima ili onih koje podsećaju na japanke?

Sandale na petu od devet centimetara, na vezanje, s detaljim u obliku spirale, tačnije, telefonske žice i to one staromodne, i ovaj put su izazvale pažnju javnosti. Zanimljiv dizajn telefonske žice imali smo prilike da vidimo i na ogrlicama istog brenda.

bottega veneta sandale sa zicom
Instagram 

Detalj koji se seže oko noge u vidu telefonske žice podseća na davne rasprave s prijateljicama prilikom razgovora "Ti spusti." "Ne, ti spusti".

Na različitim stranicama ostalo je svega nekoliko brojeva, a cena im je 1390 dolara, a model je dostupan u dve boje, tamno zelenoj i plavoj.

Podsećaju li i tebe na žicu telefona ili nešto drugo?
Napiši nam u komentarima!