Početak proleća doneo nam je nove trendove, naročito kada je reč o bojama. Nakon prošlogodišnje opsesije crvenim i bordo nijansama, čini se da su trendseterke ove sezone progrlile boju na potpuno suprotnoj strani.

Njena dominacija naročito je primetna poslednjih dana kako temperature rastu, te je it devojke biraju kako za dnevne, tako i za večernje kombinacije. 

Reč je o plavoj, i to nebo i pastelnim nijansama koje ne samo da izgledaju luksuzno, već i licu vraćaju svežinu, "otvaraju ga" i gotovo vizuelno podmlađuju. 

Suptilna boja koja simbolizuje mir i harmoniju donosi dozu svežine i elegancije u svaku modnu kombinaciju bez obrira na to da li ćete poneti total blue look ili ćete se odlučiti za samo jedan komad ili aksesoar u ovom koloritu. Još jedan od razloga zbog kojih nas je pastelno plava očarala jeste i njena svestranost pa možemo da je nosimo u gotovo svim prilikama i da je kombinujemo sa garderobom različitih stilova.

Pročitajte još: ULICAMA VLADA TREND SUKNJI IZ 90-IH: Izdvojili smo 10 najlepših modela iz Zare koje ćemo nositi do jeseni

Osim toga, lako se slaže sa drugim nijansama, a posebno dobro funkcioniše sa belom, krem, sivom, braon ili crvenom bojom, mada odlično izgleda i u paru sa drugim pastelnim nijansama poput bebi-roze ili puter-žute.

Naposletku, ukoliko još uvek niste sigurne da li nebo plava treba da postane deo vašeg garderobera, bacite pogled na ove primere sa Pinteresta.

Bonus video:

Prolećna modna kapsula Instagram/treatingthestreetslikearunway

Izvor: Journal.rs/ Wanted J. S.