Sigurni smo da ste se makar jednom našli u prodavnici držeći iste komade u različitim bojama svesni da jedan izgleda šik, skupo i luksuzno, a drugi, iako je isti model u pitanju, manje kvalitetno, gotovo kao da je sama boja učinila da materijal izgleda jeftinije.

Uostalom, koliko puta ste videli da neko nosi skupe markirane stvari u određenoj boji, koje ne izgledaju kao da su plaćene papreno mnogo (a jesu) i drugog, ko je obučen u slične komade iz, primera radi, high-street radnji, u drugoj nijansi, a da izgleda baš luksuzno. Zato je jako bitno da ne potcenjujete moć boja

Zato smo sada izdvojili tonove, nezavisno od aktuelnih trendova, koje će uvek, i u svakoj situaciji učiniti da ceni outfita dodate nekoliko nula, kao i primere koji potvrđuju teoriju.

1. Off-white ili krem

Klasična nijansa uvek će biti vaš kec u rukavu kada vam je potrebno da vaše izdanje odiše tihim luksuzom. Nevezano da li ste od glave do pete u toj boji ili ste se jednostavno odlučili za komad u nekoj od svetlih nijansi, off-white ili krem mogu biti vaši najbolji prijatelji za skupe outfite.

2. Puter žuta

Ova vesela boja idealan je dodatak za prolećne outfite kojima želite da podignete cenu. Posebno dobro pristaje crnkama ili devojkama koje imaju nešto tamniji ten. 

Dovoljno je da dodate samo jedan komad u ovoj neodoljivoj nijansi da vaše izdanje instant izgleda skuplje. 

3. Čokoladna braon

Braon jakne su sjajan dodatak outfitima.
instagram/whatgigiwears 

Braon tonovi vratili su se na velika vrata još prošle godine, a svoju dominaciju nastavljaju i u narednom periodu. Odličan način da ih uvrstite u izdanja je odabir kožnih jakni u braon nijansama, a nećete pogrešiti ni ako idete "all brown", odnosno da ste u jednom tonu od glave do pete. 

4. Crvena

Crvena boja je trend proleća.
instagram/madina_mariposa 

Baš kao i sa braon, i crvena je zavladala uličnom modom prošle godine i nema nameru da siđe sa trona. Ova vatrena boja, naročito u karmin nijansi (nešto tamnija crvena) može biti sjajan način da "razbijete" dosadne outfite, naročito ako je kombinujete sa svetlim tonovima ili sivim nijansama. To može biti uz pomoć aksesoara ili komada u nekoj od nijansi crvene koja vam se najviše dopada.

Pročitajte još: KOJE BOJE SU VAM POTREBNE U GARDEROBERU DA BI ODEĆA IZGLEDALA SKUPO, ČAK I KADA NIJE: Ovih 7 dižu cenu svakom outfitu

5. Maslinasta zelena

Maslinasta zelena je trend proleća za skup izgled.
instagram/emilysandev 

Još jedna boja koja svakom modelu daje posebnu draž. Zagasite nijanse zelene poput žalfije ili maslinaste mogu učiniti i najobičniju jaknu ili pantalone duplo skupljim. Naročito ako birate komade od kože ili eko kože.

Onda vam je jasno zašto upravo grimizne ili zagasite nijanse zelene biraju i članice kraljevske porodice kao što to često čini Kejt Midlton.

Kejt Midlton u zagasito zelenoj haljini.
GEORGE ROGERS-POOL / Sipa Press / Profimedia 

Nebo plava

Plava košulja daje skuplji izgled kombinaciji.
Instagram 

Nijansa koja je "must" u prolećnim kolekcijama zauvek će biti jedna od onih koju biramo kada želimo da izgledamo skupo i otmeno. 

Ne samo da ova boja svima dobro stoji, već ujedno i daje licu svežinu, a ovog proleća, ukoliko želite da eksperimentišete, možete da kombinujte all blue jeans look, odnosno da budete u svetlom džinsu od glave do pete. 

Naravno, nećete pogrešiti ni sa plavim košuljama ili pak haljinama u ovom tonu, te nebo plavo obavezno treba da bude deo vašeg garderobera.

Crna

Da, znamo, crno možda nije prva asocijacija na proleće, ali jeste jedna od onih koje se mnoge trendseterke ne odriču, naročito sada kada je popularan mob wife trend. Spada u "sigurne" izbore sa kojima nikada nećete pogrešiti, i čini da vaša figura izgleda vitkije, ali i elegantnije. 

Naš savet je da se poigrate sa krojevima i teksturama, a uz baletanke ili mokasine, ali i druge boje sa liste, crno može biti vaš najbolji prijatelj za moćne ouftite.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

OKRENULA JE MAJICU NAOPAČKE, TRIK JE SUPER Tiktok/fashion_jackson

Izvor: Wanted J. S.