Kombinovanje boja je, bez sumnje, najlakši način da vaš outfit izgleda luksuznije, odnosno "skupo", a ova 2024. donosi trendove sa kojima je akcenat upravo na tome.

Uostalom, sigurni smo da ste i sami primetili da određeni komadi jednostavno izgledaju drugačije, prefinjenije, kada ih uparite sa određenim nijansama. Tako će i najobičnije sive pantalone gotovo "sinuti" ako ih nosite, primera radi, sa komadom u žutoj boji, ali taj efekat nećete dobiti ako uz njih nosite crno ili bež. 

Upravo zato, tokom 2024. u modi će biti kombinacije jedne klasične i jedne boje u trendu - tako da možete da budete sigurni da ćete izgledati stylish mnogo duže od jedne sezone, a u nastavku pogledajte top 5 kombinacija koje će obeležiti godinu pred nama.

1. Crvena + braon

Šta se dobije kad se sudare dva najveća trenda sezone? Obično modna katastrofa, ali postoji nešto toliko moćno u ovom klasičnom crveno-smeđem izgledu koji nam je Altuzarra predstavio za predstojeće proleće.

Primeri kombinovanja:

2. Boja slonovače + nebo plava

U redu, znamo da se gotovo svaka boja slaže s tonovima slonovače, ali nešto je posebno šik u ovoj kombinaciji. Svetloplava bila je najveći trend na modnim pistama za proleće, a jedan od najlakših načina da je uvrstite u svoj garderober jeste putem aksesoara ili jakne.

Primeri kombinovanja:

 3. Burgundi + boja breskve

Kada je Pantone proglasio Peach Fuzz bojom godine za 2024, bili smo skeptični. Ipak, modne piste su nam pružile toliko inspiracije na temu kako je kombinovati. Look koji se ističe? Ovaj Bottega Veneta. Bordo/burgundi još uvek je na vrhuncu popularnosti, ali uskoro bi moglo da dođe do zasićenja, zato ćete je osvežiti kontrastom breskvastih tonova.

Primeri kombinovanja:

Pročitajte još: 5 KOMBINACIJA BOJA KOJE ĆETE VIDETI NA SVAKOM KORAKU OVE ZIME: Jedna nam se posebno dopala jer izgleda tako SKUPO

4. Čaj zelena + bakrena

Boje bakra nisu rezervisane samo za jesen - one deluju kao interesantan neutralni ton tokom cele godine, podižući sve, od plavog jeansa do pastelnozelenog blejzera poput ovog Calcaterra. Kombinacija narandžasto-smeđe i delikatne čajno-zelene je jedna od najlepših koje smo videli, i zaslužuje svoje mesto u ovoj ekskluzivnoj selekciji najpopularnijih kombinacija boja za proleće 2024.

Primeri kombinovanja:

5. Žuta + sivo-braon

Bež, sivkasta ili taupe, kako god nazivali ovu delikatnu nijansu, idealno je platno za kombinovanje s gotovo bilo kojom drugom bojom. Pa zašto to ne bi bila recimo živopisna žuta? Ova kombinacija će zasigurno privući čak i najveće minimaliste, samo budite pažljivi u odabiru krojeva - neka budu klasični.

Primeri kombinovanja:

Bonus video:

KAKO SE NOSI ŠAL NA MODERAN NAČIN: Za dve sekunde možete da napravite i toplu kapuljaču  Tiktok/sweastyle

Izvor: Elle.rs/Wanted J. S.