Moram da budem iskren: uprkos tome što se maksimalno trudim da budem minimalista, po prirodi sam maksimalista. Sanjam o tome da imam ormare koji nisu stalno pretrpani i fioke koje se zatvaraju bez problrma, ali ustvari sma u situaciji da moram da sređujem svoje stvari svakih nekoliko meseci zbog svog nekontrolisanog šopingovanja. Deo toga je priroda mog posla – stalno testiram i modne i kozmetičke proizvode, tako da mi novi komadi prilično često stižu na kućni prag – ali mnogo toga je pod mojom kontrolom. Jedna od mojih odluka za 2024. bila je da odustanem od ovog ciklusa i da svoj orman bude oplemenjen određenim komadima tokom cele godine, bez donacija velikih kesa koje se svako-malo isporučuju mojoj mlađoj sestri. I jedan TikTok trend mi je zapao za oko kao savršeno sredstvo da ga primenim u praksi. Isprobajte: Metodu 333.

bela majica i bele farmerke
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Metoda 333 je u suštini verzija kapsularne garderobe veličine zalogaja. Birate tri gornja, tri donja komada i troje cipela i izazivate sebe da kreirate što više kombinacija od odabranih odevnih predmeta. Koncept je započeo TikTok-a videom Rejčel Spenser, čija je jesenja garderoba od devet artikala postala viralna prošle godine.

bela majica i crne farmerke
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Od tada, Rejčel je snimila seriju video snimaka koji dokazuje koliko odevnih predmeta možete da kreirate od devet predmeta – tačnije 27. Čitav koncept čini minimalizam dostižnim, šik i sve samo ne dosadnim. Ako možete da kreirate toliku količinu outfita od tek nekoliko komada, nema potrebe za čestim paketima na vašim vratima ili prekomernom potrošnjom, a ideja o prosleđivanju stvari skoro da deluje glupo, piše The Every Girl. Outfiti kreirani metodom 333 su toliko organizovano i dobro stilizovani da ukidaju potrebu za rotiranjem novih stavki svakog dana u nedelji; sve što vam je zaista potrebno je nekoliko raznovrsnih komada.

Kako stilizovati outfit metodom 333?

U svakodnevnom životu praktikujem metodu 333, a ono što mi je najviše iznenađujuće pokazalo je šta zapravo volim da nosim. Kada pomislim „Ne znam šta da obučem“, često znam tačno šta želim da obučem – to je jednostavno dosadno i ponavljajuće. Sa dodatnim slojem ili zamenom kaiša, outfiti koju nosim stalno odmah postane uzbudljivija.

Iako metoda 333 tehnički ne uključuje dodatke, po mom mišljenju, oni čine svu razliku kada se stilizuje odeća. Koristila sam ovu metodu iz nedelje u nedelju, menjajući cipele i aksesoare jer osećam potrebu da stvari budu sveže.

Najbolji deo ove metode za mene je to što je nestala moja želja za dodavanjem novih komada u svoju garderobu. Komadi koje posedujem zaista se dobiju potpuno novi život, a moj lični stil se gradi svaki dan bez uticaja TikTok estetike ili trendova. Sledeći put kada dodam nešto novo u svoju garderobu, postaraću se da to može neprimetno da se implementira u ovakvu kapsulu 333.

ZARA 9 komada za 27 outfita

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

OKRENULA JE MAJICU NAOPAČKE, TRIK JE SUPER Tiktok/fashion_jackson


Izvor: Wanted V.P.