Proleće nam je konačno zakucalo na vrata, što je znak za neke promene u našoj svakodnevici, a pre svega u našem garderoberu.

Za finiširanje svakog stajlinga neophodan modni dodatak je torba! Tako da, ukoliko još niste, pravo je vreme da naučite sve o trendovima sezone proleće/leto 2021.

Ako ćemo realno, prethodnih godinu dana nismo se odvajali od svoje najpraktičnije crossbody torbe koja je bila prvi i jedini izbor za obavljanje svakodnevnih obaveza.

Praktičnost ostaje ključni trend. Još jedan zapažen trend su jarke kombinacije boja, u stilu osamdesetih, ali na nov i moderan način.

Sada više nego ikada ranije, uzbuđeno pratimo nove trendove i skrolujemo Instagram naloge modnih brendova i influensera kako bismo pronašli savršen model torbe za novu sezonu.

zelena torba
Shutterstock 

Ovoga puta nema ograničenja u obliku: ako želite - odaberite minijaturnu torbu od jarko narandžaste svile, ili ako želite – odlučite se za torbu u poslovnom stilu.

Ciklični modni ritam ponovno je iznedrio shopper i tote torbe koje će, kako se čini, potpuno zaseniti minijaturne varijante.

Kao što ste možda već primetili, ova sezona nikako neće proći bez glomaznih lanaca, a ukoliko ste još uvek u nedoumici za koju boju da se odlučite podsetićemo vas na onu bez koje je ovo proleće nezamislivo. 

Sledeće su svakako baguette torbice. Samo jedan pogled na njihove male proporcije i kratak kaiš odvešće te u vreme kada su svi bili ludi za farmericama niskog struka, a crop topovi bili su neizostavan deo svakog stajlinga.

Najlonske torbe su modnom svetu poznate odavno, ali široku popularnost stekle su prošle jeseni, kada su Instagram influenseri i street style zvezde svojim primerom dokazale da su najlonske torbe najbolji saveznici ne samo sportsko-šik izgleda, već i savršeno odgovaraju večernjoj haljini ili odelu.

Dame koje vole praktičnost i jednostavnost, u svoju kolekciju torbi sigurno će rado dodati neki od praktičnih crossbody torbica u crnoj boji. Večna boja koja ide na sve i koja nikada neće prestati biti in odlična je investicija.

Još jedan od trendova koji će se svideti odvažnim damama su torbe u upečatljivom printu. Čak i u danima kada nemate inspiracije i odlučite se za potpuno bazičan outfit , torbe s atraktivnim printom biće pravi izbor za podizanje vašeg looka. Egzotičan animal ili cvetni print u vibrantnim nijansama pleniće pažnju gde god se pojavite!

Među ovim modelima, izdvaja se i torba koju IT devojke nose "ispod miške" odnosno u ruci. Reč je torbama srednje veličine, zaobljenog oblika, bez čvrstih ivica, a popularne su u raznim bojama.