KAKO IZBELITI ZUBE I NE NANETI IM ŠTETU? Probajte sa ovim savetima za PRIRODNO IZBELJIVANJE kod kuće

Želite glamurozni osmeh, ali ne sanjate da odete kod zubara i dobijete fantastičan račun? Evo nekoliko načina kako da izbelite zube kod kuće.

Wavebreak Media LTD

Danas je jedna od najtraženijih usluga u stomatološkim ordinacijama izbeljivanje zuba. Svi želimo da imamo blistavi holivudski osmeh koji osvaja. Međutim odlasci kod stomatologa nam i nisu bas prijatni, a ni pristupačni svima.

Čitamo po raznim portalima kako izbeliti zube? Najpopularnije metode za izbeljivanje zuba kod kuće su trakice, olovke za izbeljivanje itd. Međutim, mi ćemo se potruditi da u nekoliko koraka izbelite svoje zube na prirodan način kod kuće!

KOKOSOVO ULJE ZA BELJENJE ZUBA

Jedan od od najboljih načina kako izbeliti zube jeste pomoću kokosovog ulja. Ovo ulje je veoma hranljivo, a osim toga onemogućava razvoj gljivica i bakterija u ustima.

Kokosovo ulje za zube možete koristiti kao pastu.

Za ovo će vam biti potrebno da malo ohladite ulje. Na sobnoj temperaturi ono je čvrsto, nešto slično kao mast. Umočite vrh četkice u ulje i trljajte njome zube 2, 3 minuta. Ispljunite i isperite.

Freepik 

IZBELJIVANJE ZUBA KOKOSOVIM ULJEM I SODOM BIKARBONOM 

Tečno ulje pomešajte sa sodom, tako da bude teksture kao pasta. Muljajte po ustima i trljajte četkicom desetak minuta i opet ispljunite. Nemojte nipošto gutati, jer će ulje skupiti sve gakterije i toksine iz usta.

Kako je ova metoda sasvim prirodna možete je neograničeno upotrebljavati. Za prve efekte mora proći nekoliko nedelja.

PASTE ZA IZBELJIVANJE ZUBA

Sve paste koje svakodnevno koristimo imaju u sebi hemikalija koje pomažu kod beljenja zuba. Ipak količina tih supstanci je prilično mala i neinvazivna, zato ni ne možete primetiti velike promene u nijansi. Zato, postoje i određene paste za zube kojima je cilj pre svega izbeljivanje zuba.

Postoji više načina kako izbeliti zube pastama. Obično se to čini hemikalijom blue covarine koja dentin čini privremeno beljim. Dakle, njihovi efekti nisu trajni, njih ćete osetiti samo dok ih koristite.

Najbolje paste za izbeljivanje zuba su Blendamed 3D white Lux, Blendamed 3D white fresh mint, Aquafresh Active white. Spisku se mogu dodati i ove medicinske paste za zube: Blanx White shock protect, Blanx white shock instant, Biomed super white, Himalaya sparkly white.

Ove paste će vam dati trenutni efekat belih zuba. Generalno su sigurne za korišćenje, samo treba paziti na to jesu li proizvođači provereni. Nakon jedne istrošene paste napravite pauzu, preterano korišćenje može uticati na skidanje zubne gleđi.

Wavebreak Media LTD 

GEL ZA IZBELJIVANJE ZUBA – GDE KUPITI?

Gelovi za izbeljivanje zuba se koriste tako što najpre kupite kalup, koji se izgradi posebno po vašem otisku zuba.

Tako nešto možete odraditi u apoteci. U taj kalup se stavlja gel za izbeljivanje zuba.

Kako izbeliti zube gelom?

Prosto, 3, 4 puta držite kalup sa gelom na zubima do 30 minuta. Nakon toga ih isperite pastom za zube. Izbeljivanje zuba gelom treba raditi jednom na svakih sedam dana. Dakle, upotrebljavajte gel 3, 4 nedelja zaredom. Nakon toga pravite pauzu od tri meseca posle čega možete opet ponoviti postupak.

Gel nije preterano invazivan i neće naškoditi zubima i desnima ukoliko se koristi prema uputstvu. Najbolje je gel naneti uveče pre spavanja.

Ovaj proizvod možete kupiti u apotekama ili na internet stranicama gde se prodaju po jeftinijoj ceni. Cena je oko 1000 dinara.

Sergejs Rahunoks/Sergejs Rahunoks @ YekoPhotoStudio 

Kako izbeliti zube pomoću hrane?

Probajte sa ovim namirnicama:

  • Jagode
  • Jabuke
  • Orašasti plodovi
  • Brokoli
  • Karfiol  
  • Beli luk

Šta treba izbegavati kako biste izbeleli zube kroz adekvatnu ishranu:

  • Hranu punu šećera, a posebno onu koja se lepi za zube
  • Začine obojene tamnim bojama (recimo aleva paprika, biber i slično)
  • Čajeve, kafu, crveno vino i ostala pića u tamnim bojama. Ukoliko baš ne možete bez njih, razmotrite opciju pijenja na slamku. Na taj način ćete smanjiti izloženost zubne gleđi njihovim sastojcima.
  • Previše citrusa (pomorandže, limun itd.) jer njihova previše kiseline uništava zubnu gleđ